Ja och så var det …

det här med att skilja på vad som är på riktigt och vad det är som är på film. Astrid själv menar att hon vet vad som är vad, men som mamma undrar jag om det verkligen förhåller sig på det viset?Vi är ute på promenad och passerar ett hus som de håller på att rusta upp. Huset är tomt och endast hantverkare håller till där.Jag: Så fint det blir, tror du inte?Astrid: Jo men det börjar bli kallt nu mamma …Jag: Fryser du?Astrid: Nej inte jag, men de får nog köra fram bussen nu så att de får komma in i värmen.(Astrid har tydligen sett lite för många avsnitt av Extreme Home Makeover med mamma.)De visar SuperNanny på tv 4, några barn lever rövare kring matbordet, Astrid stannar upp i sin lek och sätter sig i soffan. Efter en liten stund skakar hon på huvudet och säger:- Vilken tur att det bara är på film pappa!Så ni kan kanske förstå att jag är tveksam till om hon löst gåtan, vad är verklighet och vad som bara är på film!

signature

4 comments

  1. Intressant.Men det är inte så enkelt för oss vuxna att skilja på verklighet och hittat-på heller. Tänk alla dokusåpor (som caroline här ovan nämnde) och skvallertidningar. Vad är verklighet och saga där? Det vet man inte.Sött det där med att flytta bussen. :-) Där har vi en som hänger med liksom! :-)

  2. Caroline: Det är så sant, man blir riktigt upprörd ibland när man läser om allt fusk som föresgår i tex Du är bad du äter och Lyxfällan mfl.Frida: Ja stackars liten så hon måste ha funderat.Susanne: Nej vi ska nog vara mer skeptiska än vad vi generellt är inför dessa fenomen. Men så är man nyfiken också, samt att det är lite kul att förfasa sig äver skvaller ibland. Svår kombo det där! ;)Jorå, hon har örnkoll den lilla! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *