Inte den rätta looken …

Snömuffinsmen smaken blev perfekt. Vi hade lite bråttom på med glasyren så den rann över lite, men vad gör det när smaken är finemang! Så här gör man snömuffins:Muffins:100 gram smält smör2 st ägg2 1/2 dl socker1 msk vaniljsocker1 apelsin (rivet skal samt saften)2 1/2 dl vetemjöl1 tsk bakpulverGlasyr:1/2 dl grädde100 gram vit choklad1 dl florsockerCa 3 msk kokos eller strössel att toppa medGör så här:Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ den åt sidan. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Riv skalet från apelsinen och pressa ur all saft. Blanda ner skalet samt saften i det smälta smöret och häll ner det i bunken med ägg och sockerblandningen. Blanda mjöl och bakpulver i en påse el skål och sikta sedan ner blandingen i smeten. Fyll 6 st stora eller 12 st små muffinsformar och ställ in dem i ugnen ca 15 min.Ta ut muffinsen och låt dem svalna*. Gör en glasyr genom att koka upp grädden och dra den sedan från plattan. Hacka den vita chokladen och låt den smälta i den varma grädden och tillsätt florsockret.Bred på glasyren på muffinsen och toppa med kokos eller strössel. Vi använde båda dagen till ära!Muffinsen blir mycket saftiga och goda med apelsinen, glasyren är dock lite söt så bre inte på ett så tjockt lager av den. Enjoy!* Det var här vi var för snabba!Bild: Privat – Helena En mammas dag

signature

10 comments

  1. Minks: Så smart du är, jag skulle helt sonika skrivit att de var stylade att se ut som hängande snö! ;)Anne: Absolut, det måste du göra. Mums! :)

  2. Caroline: Hehe, jo helt klart blir det lite svinn här hemma! När dessa bakas är det strykande åtgång på den vita chokladen! :)Anna-Carin: Muffins är perfekta att baka med små barn, Astrid är en stor älskare av muffins även hon så det är många varianter som testats men dessa är favoriter till jul. Lycka till med baket!

  3. Hej igen! Idag blev det snömuffins, hur mumsiga som helst! Tack för receptet. Sonen strösslade hej vilt och roligt hade vi. :)

  4. Anna-Carin: Så roligt att ni också tyckte om dem. Stössel är skoj så jag förstår precis hur vilt det kan gå med dessa gosaker! :)

  5. Såg riktigt gott ut! Det måste jag testa! :DHittade till din blogg idag från bloggtoppen och den hamnar bland favoriter :)Kram åå hej

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *