Städ & bak

PepparkaksbakIdag är det pepparkaksbak och städning på agendan. Astrid har värmt upp med Sunes Jul på DVD medans den goda husmodern tillika mamman städat lite. Men nu ska den ljuvliga doften av lavender bytas ut mot lite juligare dofter. Jag samlar på pepparkaksmått så idag ska årets nya invigas. I år är det bland annat bokstäverna HAJ som jag fick i present av min mamma.  HAJ står givetvis för Helena, Astrid & Johan. Dessa mått ligger annars framme som dekoration på ett sideboard här hemma. Vi ska även baka snömuffins, men dessa återkommer jag med recept på ikväll.Bild: Den fina bilden på pepparkakorna landade i mejlkorgen imorse med glada tillrop om en fröjdefull jul.

signature

6 comments

  1. Snömuffins låter verkligen spännande! och pepparkakor bara måste man ju baka – för de underbara dofternas skull …:-)

  2. Anne: Ja visst var det en fin bild, man blev sugen på att baka pepparkakor på momangen! :) Återkommer med bild och recept imorgon, ljuset försvann fort idag så man såg knappt vad det var på de stackars bilderna./B: Snömuffins är urgoda, bild och recept kommer imorgon när ljuset kommit åter som sagt.Pepparkakor och apelsiner med nejlikor, det är jul det! :)

  3. Kan riktigt känna juldoften sprida sig, här är städningen i full gång inför den stundande helgen. Fundrar på muffins till julfikat ska bli spännande att se vad ni har gjort för några. Hoppas er bakardag blev lyckad./Amp

  4. Ampa: Vi hade en mycket trevlig bakdag idag, gott blev det också! :) Imorgon så tar den stora städningen vid här hemma, supertrist men ack så härligt när man sedan kan luta sig tillbaka i triumf!Bilder på muffinsarna kommer imorgon, hoppas och tror att dessa lättbakta go´bitarna kan passa finemang på just julfika!Trebarnsmodern: Japp, snömuffins! Om jag inte missminner mig helt så har fröken blivit serverade dessa här hemma i juletid något tidigare år. Lite av en tradition här hemma. Bild & Recept kommer när det är ljust ute imorgon! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *