Glass Vs. Glass

Glass Vs. GlassLite sent omside så kommer här utlåtande av glassarna som vi testade igår. Först och främst så måste jag ta ta tillbaka namnet på Häagen – Dazs glassen, jag läste för snabbt för här i Sverige så heter den Cookie Dough Chip. I Usa heter den dock Chocolate Chip Cookie Dough.Vi började testet genom att Johan skulle få smaka dem båda utan att veta vilken som va vilken och sedan skulle vi byta. Men redan efter första lilla smakningen så stod det klart vilken glass som var vilken så då provade vi dem rakt av. Och så här tyckte vi:Johan:B&J: Den har mer choklad, degen är godare och är sötare i smaken. H-D: För lite choklad, degen smakar salt och knastrar men den kommer att smaka fint till en kopp kaffe!Helena:B&J: Större chokladbitar som inte smälter direkt, degen har en bättre konsistens och smakar just kakdeg.H-D: Små chokladbitar samt en deg som smakar salt & socker.Astrid:B&J: Mmmm gott!H-D: Mmmm gott!Slutsats: Det är egentligen inget fel på H-D glassen, men nu när man smakat B&J tidigare så har man den som referensmall. Jag säger så här, om H-D är som en kindpuss så är B&J som en härlig kyss!Bild: Eget collage med privat bild samt produktbild från Ben& Jerry´s.com.

signature

10 comments

  1. Lina: Sånt är inte kul, det tog lååång tid innan glassen dök upp här i Gävle också. Snart är det Avestas tur ska du se! :)Johanna: Heja heja! Ja testa den, urgod är den men inte lika god som favoriten Chocolate Theraphy den är favoriten nummer 1 hos mig! :)

  2. Jag har länge varit ett fan av B&J, och de smaker av H-D jag smakat har bara gjort mig besviken. Så jag håller mig till min Phish Food i fortsättningen också! ;)

  3. Saga: Jag håller med dig, sen jag smakat B&J så har jag inte hittat någon smak av H-D som riktigt faller mig på läppen. Phish Food är yummy den! :)

  4. Tycker det är så synd att den är så söt, annars hade den varit en favorit hos mig också. Jag väljer helst Piece of cake, den är oslagbar.

  5. Malin: Jag kan hålla med om att den är lite väl söt, men ibland är det bara sååå gott med lite för söta saker. Hellre socker än salt … Tack för tipset, Pice of cake har jag inte testat så den blir det nästa gång! :)Nilla: Och gott! :)

  6. Malin S: Nja det är inte riktigt det man önskar sig direkt, men enligt maken så funkar den fin fint med kaffe som sagt! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *