Velig som alltid.

Glöggmuggar del 2Jag hade bestämt mig, det skulle bli det bli de fina från Rörstrand men så sprang jag genom Åhléns för några dagar sedan och tvärnitade när jag såg dessa. Helt plötsligt var jag inte så säker längre, och när Johan dessutom gillar dem så var osäkerheten ett faktum. Dax att tänka till med andra ord. Jag gillar ju dem båda, skarpt! Först så tänkte jag att man kan ju ha dem båda, mixa och macha liksom. Men det går inget vidare med dessa två varianter så då fick man börja tänka långsiktigare, Åhléns sortiment byts oftast ut år från år medans Rörstrand kommer med nya fina produkter som koplement men varorna finns kvar till året efter så det får bli dessa fina Linnea muggar med fat istället i år. Dessa säljs dessutom en och en så att köpa 6 stycken är inga problem. Glöggmuggarna med fat kostar 29 kr styck och de supersöta glöggskedarna vid namn Stina kostar 75 kr för 4 stycken.  Nu ska jag bara köpa hem lite glögg till hugade spekulanter och svartvinbärssaft till barnen och mig sen är det bara att börja njuta av advent på söndag. Det är den mysigaste tiden på året vi går till mötes nu, massor av ljus och fint pynt, jag har redan börjat pynta lite men till helgen så kommer jag att go crazy med pyntet här hemma. Lovely!Bild: Eget collage med bild från Åhléns.

signature

12 comments

  1. Jättefina!Jag har dock lärt mig att glöggmuggar till fördel har öron, för det blir nedrans varmt annars med den varma drycken!Åh andra sidan har jag mycket snygga tennglöggmuggar med öron som blir så varma att de knappt går att använda!Slutsatsen blir alltså, 1) ha inte så jäkla varm glögg, den ska ju ändå inte koka för då försvinner alkoholstyrkan…sägs det :)//M

  2. Annika: Jamen visst är de fina, och som sagt ett fynd är aldrig fel! :)Minks: Du har så rätt min vän, visst är det så. Egentligen är det bäst med öron när man ska dricka varmt, så jag tar till mig ditt råd här om att inte värma glöggen för mycket och så låtsas jag som att det snöar! :)Stil vs funktionalitet 1-0

  3. Otroligt mycket snyggare än de andra måste jag säga. Verkligen jättefina. Fanns det inte tillhörande skålar för russin och mandlar?

  4. haha ja alltså bättre ett par snygga glöggmuggar som blir varma än ett par man ändå inte använder?!Det är ju vinter o kallt, perfekt o värma händerna eller hur ;)//M

  5. Fina fina! men jag blev nog riktigt sugen på de där skedarna, även om man inte ser mycket av dom så ser dom jätte söta ut. Känns lite speciellt att ta fram glöggskedarna en gång om året :)

  6. Sofia: Jamen det har du rätt i, man skulle ju gärna ha tillhörande skålar också. Tyvärr så såg jag inga skålar, men det behöver ju inte betyda att det inte finns. Jag ska spana vidare! :)Helén: Jo visst är det roligt med lite nytt, men när det kommer till julen så vinner tradition enligt mig. Jag hade gärna haft mina gamla kvar då de var så många minnen som väktes till liv när de togs fram. Nu får dessa leda vägen för nya minnen! :)Minks: Jaja men helt klart, dessa muggar må få komma fram till jul i alla fall med tanke på att de är dammsamlare rsten av året! :)Att värma händerna är ju inte helt fel, men som sagt icke för varmt i muggen. Ajabaja!Anne: Skedarna är illsöta med det lilla hjärtat. Jag funderar på att köpa ett 4 pack till och låta barnen äta tårta med dem på lördag då det vankas 5 – års kalas. På så sätt så kan skedarna gå varma hela december! :)

  7. Uppenbarligen ett ämnen som berör mig ;) Jag köpte jättefina muggar från Mique för några år sedan och det fanns tillhörande skålar. Jag köpte en till russin och en till mandlar. Nu är jag supersur att jag inte köpte några skålar extra då jag ju ändå lägger upp pepparkakor i en och kanske knäck i en annan. Åhlens brukar ju vara bra på det där så ta en sväng förbi och spana du. Vad jag egentligen ville säga, som jag glömde skriva i förra inlägget, är att om jag var du skulle jag köpa på mig några muggar extra. Dels för att det kan gå sönder en, och dels för att det ibland blir fler än 6 personer på ett glöggkalas. Barnen växer och snart vill de kompisar också ha glögg i liten mugg etc. Men det är klart, då kan man få shoppa ännu mera. :)

  8. Fina! Fint med det lilla fatet till, det höjer verkligen! Jag köpte dock nya förra året, 12 st enkla fina vita i porslin från Ikea, så jag får hålla mig till dem och de gamla små silverskedarna vi redan har ;o)..

  9. Sofia: Mycket bra tips, det är inte läge att snåla här inte. Dessa produkter är ju dessutom tacksamma på det viset att man kan stoppa undan dem i en låda resten av året så det klart att man ska satsa lite. Kanon, Tack!Tove: Precis, fatet blev pricken över i här, jag hade faktiskt tänkt köpa de vita från Ikea förrra året men när våra gick sönder så var det typ 2 andvent och de var ack så slutsålda. Jag gillar dem och gamla små silverskedar det slår nya med hjärtan, alla gånger! :)Vicke: Jamen visst var det! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *