Liten vill ha rätt

Astrid sjunger …Det är inte så lätt att uppfatta sångtexter alla gånger, speciellt inte om de är på egelska och man inte har börjat skolan än. Igår kväll satt Astrid och ritade lite och nynnade på Happy Birthday – sången:Mamma: Så fint du nynnar, vad är det för sång?Astrid: En julsång bara …Mamma: En julsång?Astrid: Ja *börjar sjunga* Happy birdy to jul, happy birdy to jul ….. [Detta pågår ett tag]Mamma: Jaha så det är en julsång det? Jag trodde att man sjöng den sången när någon fyllde år?Astrid: Jamen den funkar ju både till födelsedagen och till jul ju!Pappa: Men du Astrid, det heter BIRTHDAY. Det betyder födelsedag på engelska.Astrid: Skulle inte tro det, googla det mamma!Bild: Eget collage med bild från Tiny *Prints.

signature

8 comments

  1. Hihi, det är söta de små liven!Igår när jag hade hämtat min 3 ½ åriga dotter på dagis satt jag och sjöng på Magnus Ugglas Pärlor åt svin, så sa hon “Det heter bär åt svin, mamma”. Nä, sa jag, han sjunger pärlor. Nää, det är fel mamma, bär ska det va, fortsätter dottern. Jag tänker att jag ska förklara begreppet pärlor åt svin, men kommer på att hon ju är 3 ½ år ;-) så jag säger bara “nähä, pärlor”. Då säger dottern “Du har fel, man ska sjunga bär, du vet bär som man stoppar i munnen”. Jag börjar fnissa lite. “Bär åt grisarna, så klart fattar du väl”, fortsätter hon precis som att det vore en självklarhet och jag allmänt korkad =)

  2. Å så underbart och komma hem och läsa detta inlägg det första jag gör! Nu blev jag genast lite piggare, trotts de ynka 10 timmarna jag lyckats sova de senaste 2 dygnen.Astrid är, ett bedårande barn av sin tid!

  3. Gabbi: Ja jösses vad de är medvetna. Bäst att passa sig! :)Alice: :)Anna: Haha! Ja du det är inte lätt att erkänna att man har fel inte, just denna låt har vi också haft några diskussioner till. Och självklart har vi alla koll på att det är just bär som vi kastar till svinen! :)Linnéa: Men åhh är du hemma igen nu, varmt välkommen hem till sverige! :)Catten: Jo du! ;)Fru B: Ja det gör ju det, får nog tänka lite mer på det! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *