Skoltavelfärg

SkoltavelfärgHär hemma har jag två burkar med skoltavelfärg, tanken var från början att jag skulle måla en vägg i mitt arbetsrum med dessa men jag har inte riktigt kunna förmå mig att sätta penseln på väggen än. Jag misstänker att rummet som redan är litet kommer att kännas ännu mindre med den svarta fondväggen. I helgen så gick det dock äntligen upp ett ljus och då när idén väl var kläckt så kändes det självklart. Jag återkommer med en bild på lösningen om några dagar, då det tar lite tid att måla en griffeltavla med magnetfärg under då de båda har långa torktider.Eftersom jag har två burkar så kommer det bli färg över och den tänkte jag använda till att göra något liknande de två lösningarna i collaget, de är båda från den coola butiken MoMa Store och kostar en rejäl hacka men de ser inte allt för svårt ut att fixa till  dem själv. Främst är det den tunna skivan med galjen som jag är intresserad av, den skulle passa perfekt att hänga på ytterdörren för lite sista minuten info.Ang almanackan som jag planerade göra, har det tagit lång tid. Framför allt så har det tagit tid pga Ikea inte fått in ramarna än men även för att de inte har gnuggisarna i sortimenetet här. Ramarna väntas in till jul så det får bli ett pojekt i mellandagarna. Själva layouten har jag nu löst så att jag designat ett eget ark i datorn som jag sedan bränt på en cd för att lämna in hos ett tryckeri. Ca 50 kr skulle det kosta att få bilden med datumen tryckt. Så slutsumman för den egen designade almanackan skulle bli ca 230 kr, inte urbilligt men ändå helt ok med tanke på att jag fått designa den precis som jag vill efter våra önskemål och behov.Bild: Eget collage med bilder från MoMa Store samt Alcro färg.

signature

9 comments

  1. Funderar på att göra en sån vägg i lilltjejens rum så småningom. Målar man alltså med magnetfärgen först och sen tavelfärgen ovanpå??

  2. Helén: Precis, först målar man med magnetfärgen minst två gånger och sedan tavelkritfärgen minst två gånger på det. Tänk vilken ynnest att ha en hel vägg att måla på (eller krita på som Astrid säger). Det blir ett jättebra resultat men tar lite tid som sagt!

  3. Ännu mer inspiration härligt härligt. Det behövs verkligen en kick där bak för att få saker och ting gjorda men fram tills att den kicken dyker upp så sparar jag varje inspirationstips från dig i mitt huvud för de kommer komma dagar som de kommer väl till pass. (Fast jag önskar mig just nu en orkan som kunde gå loss i vårt hus och göra klart alla mina vilja-projekt så att man någon gång kommer till noll). Det är härligt att få glutta in hos er för att se allt som ni gör klart under tiden och det är så fint och mysigt och nästan känner man sig som hemma :):)Ha en nice måndag trots grådasket därute

  4. Ampa: Det är ju faktiskt samma här, jag sparar alla idéer som jag gillar i en bok och så betar jag av de efter hand. Och ang en orkan som går loss här hemma så skulle den gärna få dra fram här hemma med, eller så kanske man kunde önska sig några timmar till per dygn? Det är båda välkommna just nu! :)Det glädjer mig att du känner dig lite hemma här, jag ska bjuda på lite mer bilder från hemmet på det som börjar bli klart så snart vi får vår nya kamera! :)En najs måndagkväll önskar jag dig!Helén: Japp det är det som är det svåraste, mina varmaste lyckönskningar med det! :)

  5. \r\nA wonderful article?. In my life, I have never seen a man be so selfless in helping others around him to get along and get working. I feel good that there are people like you too. Thanks for this great weblog of yours. Its surely going to get me to go to higher places!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *