Ikväll äter vi:

Vegetarisk lasagneDetta recept på vegetarisk lasagne var starten på en ny favoriträtt här hemma. Första gången vi åt rätten tyckte vi att den var lite blek så inför andra testomgången så bytte vi ut två ingredienser mot lite mer smakrika alternativ och nu är den perfekt! Istället för naturell keso så har vi andvänt de samaksatta varianterna, antigen den med chili eller så den med tacosmak. Vi valde även att använda lite starkare ost, tex västebottenost eller prästost som ger lite mer svung i rätten. Vi tillsätter även en nypa socker i tomatsåsen. Originalreceptet är för 2 personer, men det går att dubbla så mycket man vill, det är just det som är så trevligt med lasagne, det är lite som pytt i panna man tar det man har och oftast blir resulatet ljuvligt gott. Servera med en grönsallad, gärna en variant med majs. Enkel och snabb vardagsmat när den är som bäst!

signature

11 comments

  1. Ett litet tips, att ha i en halv till en matsked rödvin förhöjer även smaken rejält på “köttfärs”såsen

  2. Men guuud så gott. Jag måste definitivt göra denna maträtt i morgon. Ser underbart ut. Idag åt jag så himla tråkigt. Ensam hemma och stressad iväg till ett möte – då blev det havregrynsgröt. Så enormt tråkigt!!! Bättring i morgon minsann, och tack för tipset på en god vegorätt. Pling från jellonet Märit

  3. Älskling, vill bara påminna om att det INTE är måndag idag, av det drar jag slutsatsen att din dagbok är sorgligt ouppdaterad!!!Bättring Bums! Puss

  4. alice: Nu har jag skrivit ner ditt tips i min receptbok, Tack så mycket!Minks: Jajamen, lots and lots of paremsan! :) Ja balsamvinäger tillsalladen gör det hela underbart gott!Jellon: Havregrynsgröt är kanske inte det roligaste man stoppar i sig direkt, men attans så smidigt det är att bara röra ihop slänga på lite mjölk och så toppa med sylt. Det går snabbt och man blir mätt! :)Lycka till med lasagnen ikväll!Sara: Japp, jag ska uppdatera den. Prommise! :)PussAtt ha det gott: Jag ska spana in ditt tips, Tack för info!

  5. Åh, det där lät ju som något för oss. I vanliga fall är det ofta spenat i vegetarisk lasagne och det är tyvärr inte min favorit, men din variant måste jag ju prova, tack för tipset!

  6. Anette: Denna variant började vi också laga just eftersom det blev lite väl mycket spenat i de andra varianterna vi testade. Hoppas att ni kommer att gilla denna!

  7. Finns en annan ost, en laktosfri (kommer inte på tillverkaren) som smakar jättemkt och finns både i 17% och 28% (?), men båda två smakar lika starkt. Allt jag vet är att förpackningen är röd och säljs iaf på Maxi. Vi har alltid den i när vi gör paj, ger himla mkt smak! :D Trevlig helg :)

  8. Marie: Aha, det var en nyhet dör mig, det låter ju kanon det! Jag ska spana efter den nästa gång jag är på Maxi. Tack så mycket för fint tips! :)Trevlig helg!

  9. A lot of specialists argue that credit loans aid people to live the way they want, just because they are able to feel free to buy necessary goods. Moreover, different banks give short term loan for all people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *