Hälsa tomten …

AbcImorse så var det ingen mamma som ville kliva upp ur sängen och ingen dotter som ville gå till dagis. Men är det vardag och alla är friska och krya så är det bara att bita ihop. Vi vuxna fixar det ju oftast att bita ihop, men är man snart 5 går det lite sämre med den saken. Efter massor av tjat och gnat så fick jag plocka fram denna årstids trumfkort, tomten!Trött mamma: Nej nu räcker det Astrid, vad tror du att tomten tyker om allt detta tjafs?Tillika trött dotter: Men vet han att jag tjafsar nu då?Trött mamma: Ja tomten han vet allt om tjafs …. Han har ju sin bok som han fyller i vet du ….Tillika trött dotter: Ja just det ja, som på TV ….. Ok då ge mig skon …..Vid det här laget hör man virrevarvet av tankar som susar runt i Astrids huvud, och så skiner hon upp som en sol. Ställer sig på ett ben och håller för ögonen samtidigt som hon rabblar hela alfabetet felfritt:Piggare dotter: Det där kan du hälsa tomten, Astrid Edit Ingeborg kan nu hela multiplikationen!Rörd mamma: Mmm, det lovar jag att framföra till tomten. Hedersord!En riktigt fin start på helgen önskar jag er alla!Bild: Väggord med alfabetet från myfirstroom.se

signature

9 comments

  1. Tomten ja, han är bra att ha när hösten känns mörk och tung, motivationen blinkar snabbt till i de smås ögon.Våran lilla Astrid som nu är 8 år har i höst slagit fast att tomten bara är ett mysigt påhitt som gärna får fortsätta komma. 2 års tvivlande är till ända.Hon är nu helt säker på att han inte finns.Och storebror på 16 år har redan ombetts att sätta på sig tomtekläderna på julafton även om hon nu faktisk vet att det inte är på riktigt.Sen får mamma och pappa se till att han har med sig paket, har hon gett besked om.Trevlig helg!

  2. Vilka underbara namn du har på din dotter! Jag skulle haft precis dem samma om jag fått en flicka. Astrid för att det är så finr, Edit Ingeborg efter min mormor. Det är nästan så att jag får en lite tår i ögat.Kram

  3. Ja ungar, det finns inte härligare. De brukar kunna pricka in precis när det behövs något extra så man får le ända från hjärtat. Ha en trevlig helg! Kram kram!

  4. :) Vilken härlig tjej! tomten ser allt här hemma också, ganska praktiskt när man är trött och inte orkar tjafsa. ;) Vilka ljuvliga namn föresten!!

  5. Alla: Ja det är härliga barn, man vet alldrig riktigt vad för fyndigt som ska komma härnäst ur deras små munnar! :)Cathis: Jag hörde från en mormor för några veckor sedan att tomten sedan ett tag varit avslöjad av några äldre syskon men när den som var lite yngre fick frågan så svarade hon bara rätt och slätt: Men vi har en tomte i alla fall! Så smart och så rätt, tomten kommer i många skepnader som tex en mamma eller en pappa huvudsaken är att kännslan finns där och att resultatet blir paket! :)Karin: Det är faktiskt precis så det är här med, Astrid var ett favoritnamn som förvisso i efterhand visade sig finns i släkten det med, men det var lite av en bonus. Men Ingeborg är efter min farmor och Edit efter Johans farmor. Två favoriter vars namn vi ville föra vidare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *