Så fint!

Jag var helt såld på Dirty Dancing när den kom. Jag var på språkresa i England när filmen var som mest poppis och jag och min kompis Cecilia såg den 8 gånger under de tre veckor vi var där. No body puts Baby in a corner repliken med den följande dansen får det fortfarande att tåras lätt i ögonvrån. Idag så har det tårats lite igen, men då var det ett brudpar som dansade. Må de leva lyckliga i all sin dar!

signature

10 comments

  1. Ja jisses, Dirty Dancing har man sett några gånger! Jag såg den bara två gånger på bio dock:-). Jag kan fortfarande känna den där pirrande känslan från när jag var 13 när jag ser vissa scener. Som när Johnny lägger Babys hand på sitt bröst för att hon ska dansa till hans hjärtslag… Haha, den har satt djupa spår.

  2. Åååå-det pirrar i hela kroppen bara jag hör låten! Varför kom inte vi på att dansa så här på vårt bröllop! Fast det höga lyftet hade vi nog fått skipa då jag var i 7:e månaden!

  3. Åhhhh, jag och S gjorde en grej som iofs var 1/10 av detta men ändå succé på vårt bröllop. S dansar inte. Det vet ALLA. S är killen i baren.Vad ingen visste var att vi tog danslektioner i ett år hos Uddan (du vet). Dels vanliga styrdanskittet men även en heldags hårdduggning i bröllopsvals, du vet en sådan där med huvudet snett bakåtlutat och inte de simpla “steg-dutt-dutt-steg” utan wienervalssteg.På videon från Engeltofta hör man hur S mamma uppmanar min mamma att “bryta in” illa kvickt när bröllopsvalsen skall till att starta och hur andra står och skrockar om att “detta skall bli så himla kul att se för S kommer inte ta ett steg i rätt riktning”. Sedan snurrar S in mig på golvet och vi river av en bröllopsvals som heter duga.Och hela salen är bara tyst. Sedan är det över.Sedan piper svärmor ynkligt; “vi tror att ni måste göra det igen för alla är i chocktillstånd, men hörrni MIN SON DANSAR!”Inte lika effektfullt som denna video men den väckte i alla fall mina minnen!

  4. Sikken et skønt klip du har fundet på youtube:-)Jeg var også totalt solgt den gang filmen kom frem. I fredags var jeg i biografen og se den igen i anledning af filmens 20 års jubilæum (hjælp 20 år!!!). Det var i Danmarks største biograf kl. 23.59 og biografen var proppet med kvinder. Det var en kæmpe oplevelse. Der blev sunget og hujet af Patrick S. Herligt.Jeg er forresten en “blind” passager her på bloggen. Læser med her så tit jeg kan. Det er en skøn blog du har:-)Marie-Louise fra Købenahvn

  5. Åh…vilket klipp…å nog kom det en tår eller tre i ögonvrån. Vi körde 1-2-3-varianten till Drömmen om Elin när det begav sig och det var också en upplevelse, men det här måste jag säga var något extra. Hmm…i vilken av flyttlådorna ligger nu Dirty Dancing-dvd’n… :)

  6. Älskling! Det är dags att uppdatera dagboken, jag vet inte vad du gjorde igår!!! Vill du att jag ska börja stalka dig eller?Puss

  7. Isolde: Ja den scenen är ju bara så bra den med, det är en riktigt fin film kanske an skulle önska sig en på dvd nu till jul! :)Elisabeth: Nej riktigt sådär fyndig var man inte vid val av bröllopsdans inte. I ditt fall så var det nog en fördel att ni hoppade den! :) De var jätteduktiga, tänk så de måste ha övat!Mipp: Det var en fantastiskt fin historia tycker jag, ett jättefint minne måste det vara också som sagt. Nu blev jag lite snyftig igen här! :)Marie-Louise: Men oj är det så länge sedan, 20 år!! Hjälp så fort det gått. Så skoj att få gå på bio och se den igen 20 år senare med andra entusiaster, kan i och för sig förstå att det mest var kvinnor alla älskare av Patrick och hans dans. Ljuvligt! :)Så roligt att du kikar in och läser, och så glad jag blir att du lämmnar en kommentar! Tack!Erika: Ja visst är de duktiga, och så ser de sådär otroligt nykära ut också som sig bör .. Ljuvigt!Jag är helt säker på att er dans också var i toppklass, bröllopsdansen är ju en av de få danser som man i vuxen ålder får chansen att öva på tillsammans. Inte riktigt lika lätt att få de flesta män att öva dans efter det inte! :)Ja man måste nog se den snart igen, tyvärr har jag en utsliten VHS kopia bara så det lär bli en ny variant på dvd här med.Sara: Oops, har jag inte rapporterat? Illa det! Jag kan avslöja att jag tänkte mycket, fixade massor men hade lite för lite tid till bloggen! :)Absolut, du får gärna stalka mig men tror du att det kan vänta tills på måndag? jag sitter mest med pappersgöra just nu och är inte så skoj med andra ord … jag ska försöka bli roligare vecka 46! :)Puss

  8. Första gången jag såg Dirty Dancing var också på språkresa i England (Isle of Wight) men det var i och för sig ett bra tag efter dess premiär nämligen -94 =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *