Arla Kökets Bästa [Del 2]

Alas nya kokbokEn av de mest använda kokböckerna här hemma har länga varit Arlas Kokbok, den kom ut 1999 och finns inte längre att få tag på i handeln. Nu har det dock kommit en uppföljare som heter Arla Kökets Bästa och är baserad på de poupuläraste recepten på arla.se. Den nya boken är lite enklare, mer basic endast recept och fina bilder på maträtterna. Inget fel alls på det, dessa två faktorer är det ju vad man vill få ut av en kokbok men den förra innehöll även variationstips på nästan alla recept samt några paniktips. Dessa moment saknar jag lite i den nya boken, men å andra sidan så kan denna typ av bok släppas oftare. I den Arla Kökets Bästa hittar man lättlagad mat som passar lika bra till vardags som fest, det finns även ett kapitel tillängnat fredagsmyset!“Av de tusentals recept som lagats till under de senaste åren har Arla valt ut 76 storfavoriter, beräknade på antalet nerladdningar från arla.se och efter beröm från landets hemmakockar.”Boken finns att köpa i de flesta mataffärer för 89 kr samt på Arla-sajten för 79 kr (men då tar det ca 3 veckor att få den)Jag gillar boken jättemycket och även om alla recept finns på nätet så är det mycket trevligare att sjunka ner i soffan och bläddra i en riktig bok!Focaccian med tomat och fetaosten har vi provat några gånger, det är ett mycket lätt recept och brödet passar perfekt till soppa. Receptet hittar ni här!Bild: Eget collage med pressbild från arlafoods.com

signature

13 comments

  1. Åh vad gott det såg ut. Håller helt med dig om att det är väldigt mysigt att sitta med en kokbok i famnen och kolla efter smaskiga recept. Viktigt är att boken har fina bilder. Gillar inte kokböcker utan bilder. Det där låter helt klart som en bok som jag ska ta och köpa. Jag brukar ofta kolla på Arlas hemsidan för jag tycker att de har många bra recept.Din blogg är så himla fin. Jag gillar verkligen alla de där små detaljerna du har som de små klisterlapparna med favorit som du satt på denna bild osv. Din blogg är lika inspirerande som en härlig kokbok med riktigt snygga bilder.

  2. Älskar också Arlas kokbok, vår är ordentlig tummad sedan år 2000 så tack så mycket om tipset om en uppföljare… Håller verkligen med att det är trevligare med en bok jämfört med nätet! /LindaPS. Och så faller jag in i Desirees lovord om en toppenfin blogg!

  3. Såg just den kokboken i mataffären i förra vecka. bläddrade i den och blev helt förförd. Så den ska snarast inskaffas. Har också den gamla Arla kokboken, som är kanon. Men den nya var i samma klass tycker jag, även om den var “enklare”. Varannan söndag eftermiddag sätter jag mig en stund vid köksbordet med ett antal av mina kokböcker samt urklippta recept och planerar för middag de kommande veckorna

  4. Tack för tipset, visste inte att de kommit ut med en ny kokbok. Arlas kokbok har länge varit en favorit här också, skrev precis om den i min blogg ; )Hittar dessutom ofta många goda bra recept på arlas hemsida! Ska absolut införskaffa uppföljaren!

  5. OJ vad gott det såg ut Just nu finns det ett häfte i butikerna som heter Välkommen vardag massr av bra recept Tror det också var ArlasTitta in på tidningen Taras blogg får du se något kul ock läskigt

  6. Låter som ett bra köp för här är det torka och inspirationen lyser med sin frånvaro – trist! Många är vi som njuter av din blogg någon kanske har tips på bra soppor som små och stora gillar. Mmm njuter av bilden på nybakt focaccia det är ju såå gott gjorde en variant i somras med färska kryddor som hade legat i olivolja och kokta vitlöks-klyftor som man stänkte på det blev också väldans smarrigt.

  7. Focaccia är galet gott. En gång bakade jag det i vedugnen på landet faktiskt, behöver jag säga att det var den bästa ever :)//M

  8. Desiree: Instämmer, kokböcker utan inspirerande bilder gör sig icke besvär. Arla-sajten har räddat många middagar och bjudningar här hemma, den är guld! Men böcker är mysigare som sagt.Men tack så mycket snälla Desiree, nu blev jag nästan lite rörd! :)KramLinda: Den första är jättebra tycker jag med, den är fortfarande inspirerande 8 år senare. Den nya är lite enklare som sagt, men inspirerande även den.Tusen tack! :)KramAnsi: Absolut en jättefin och bra kokbok, bara lite enklare som sagt. Jättebra också att den säljs till ett bra pris och att den finns i tidningshyllan i matbutiken, stort plus för det! :) Det är ruskigt smart (och tidssparande) det där att sätta sig ner och göra en inköpslista/matlista på söndakväll. Jag hoppas att jag får in det som rutin snart för de veckor jag gjort så har veckan flytit på kanon. Just nu ekar det i kylen … Illa det! ;)Anna: Åhh har du bloggat om den, måste jag spana in! :)linda m: Mycket gott! ;)Ivana: Det var så lite, hoppas att det blir mumsigt! :)Att ha det gott: Den måste jag snoka reda på, man kan aldrig få för många recept som sagt!Jag ska spana in Tara.Ampa: På något sätt så lyckas den inspirera till storkok i köket även fast man sett recepten tidigare. Jag hittade detta recept på soppa hos Catten häromdagen, jag har inte hunnit testa än men det är en tidsfråga:http://cattens.wordpress.com/2007/10/03/uppskattad-soppa/Oj så god den focaccian lät, det tipset lånar jag! Tack så mycket för dina snälla ord! KramMinks: Nope, det behöver du inte snålvattnet rinner as we speak! OMG! :)

  9. Naturally, exactly what a great site along with helpful content, Let me add one way link bookmark this great site? Regards, Reader.Super-Duper web site! I will be caring it!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *