Ny på jobbet [eller inte]

Nytt jobbEfter att i tanken hattat hit och dit, vägt för och nackdelar oändliga nätter så har jag nu blivit egen företagare. Vägen hit har varit lång och brokig framförallt eftersom jag inte vågade ta steget fullt ut, jag var på G och så drog jag snabbt tillbaka tanken igen. Men så kom jag i kontakt med Etablera i Gävle, där fick jag hjälp att arbeta fram en affärsplan och därefter få den utvärderad. Helt plötsligt så blev jag modig igen, om de tror på mig så var de väl tusan om jag inte skulle göra det också! De gånger som jag bett er hålla tummarna för mig har varit de gånger som jag skulle presentera min affärsplan och budget. Jag är mycket lyckligt lottad att få testa mina vingar under några månader med full uppbackning från Etablera, de finns där för att hjälpa till med alla frågor stora som små. Det blir en tryggare form av learning by doing, än om jag skulle försöka klura ut alla steg på vägen själv. Genom dem kommer jag även att gå kvällskurser för att lära mig ännu mer, med deras hjälp så känns det plötsligt genomförbart och det är jag så tacksam för.  Min familj har också varit ett stort stöd i denna process, de har peppat och hjälpt mig med att komma in i rätt tänk men framförallt så är de stolta över att jag tagit steget fullt ut och satsar på att skapa mig en framtid inom ett område som jag brinner för.Vad ska jag då göra? Jo jag ska blogga! Ja inte bara, jag ska även jobba vidare med mitt och Weronicas projekt som vi snart hoppas kunna visa upp för er. Utöver detta så kommer jag fortsätta att frilansa. Jag har några andra små idéer på lager också, men de måste jag få återkomma till. Låt mig säga som så, ni kommer att bli de första som får veta när det är klart.När papperen från Bolagsverket kom härom dagen så var jag kanske inte den mest ödmjuka familjemedlemmen här hemma:Jag: Ok, då var det då klart! Hädanefter så vill jag att ni titulerar mig chefen, ok?Astrid: Är du chef?Jag: Ja nu är jag chef över mig själv, ja jobbmässigt alltså.Astrid: Är du chef?Jag: Jajamen, det är jag som är chefen!Astrid: Skulle inte tro det!Jag: Jo, men det är så jag är chef så är det bara!Astrid: Jaja, lugna ner dig du kan väl få vara chef då men det är JAG som bestämmer!Så jobbmässigt är det stora förändingar, på hemmaplan not so much!Slutligen så skulle jag vilja tacka Ann, Weronica samt alla ni underbara läsare av En mammas dag som gjort detta möjligt! Kram på er alla!Bild: Den fina bilden kommer från Fiona Hewitt.

signature

35 comments

 1. Kul, stort grattis. Jag önskar dig all lycka till och tror säkert att det kommer att gå bra. Så nu är du alltså proffs bloggare, coolt!

 2. En sak vet jag! Om någon lyckas så lyckas du, jag tror på dig, ALLTID! Kramisar

 3. GRATTIS!!!!!Vännen …tro på dej själv …4 visdoms ord…*Ta inte åt dej för mycket …så du inte faller innan du börjat!*Sätt upp egen tid i almunakan*Ha lediga dagar som bara familjem inbokad…slipper du dåligt samvete och sura familje medlemar…*Va rädd om dej, finns bara en av dej….Alla egnaföretagare vet vad jag pratar …och jag vet att du vet….Lycka till nu börjar livet!!!Att vara chef över sig själv :))KramAnnette

 4. Stort grattis och lycka till. Jag är övertygad om att det kommer gå utmärkt. Du är ju grymt duktig, i varje fall på att blogga (det är ju det jag har sett)! Kram. kram.

 5. Åh så spännande och roligt. Har själv under det gågna året funderat mkt på att bli egen men vågar inte riktigt. Vet inte om det finns nåt intresse för lilla mig och mitt skrivande. kram kram

 6. Vad kul, grattis! Har själv också just tagit de första stapplande stegen som egenföretagare (kolla gärna in http://www.klevelandord.com om du har tid och lust) men jag kör den säkra backupen genom att jobba kvar heltid på jobbet och köra företaget vid sidan om. Puh, kan lugnt säga att det blir lite mycket ibland. Men det är så kul att jobba för sig själv så det är helt klart värt det!!Lycka till!

 7. Stort grattis och lycka till!Jag vet precis vilken process du gått igenom eftersom jag själv gjort precis samma sak under detta år med budgetar, affärsplaner osv osv. Jag har också blivit egen företagare och är i slutfasen av att öppna en inredningsbutik i Norrköping. Vi har finansiering, lokal, leverantörer så nu ska allt sys i hop så att det blir klart att öppna den 22/11 i underbara kvarteret Knäppingsborg (www.knappingsborg.se).

 8. Jättehärligt att få göra “sitt” eget och tufft vågat det kommer gå jätte jättebra även fast jag inte vet VAD du ska göra… (inte ett dugg nyfiken :):)) men du verkar minst sagt vara en driftig tjej. Observera dock då vem som bestämmer det var bra sagt av liten Astrid tycker jag, de vet verkligen vart skåpet ska stå och vem som är the real boss!!Ha en underbar höstdag!!

 9. Hej !Vi är två stycken Barnsjuksköterskor som i ett års tid gått och värkt på olika affärs ideér ,allt från väskor ,skor och inredning ,,men så kom vi på att varför inte starta en kunskapsbutik på nätet ,Med något vi är experter på..Ja så blev det ! Vi startade http://www.babykoncept.se i Maj .Vi arbetar på en Barnavårdscentral i Göteborg tre dagar i veckan och resten av den vakna tiden blir det babykoncept,Tur att vi har lite större barn som börjar bli lite självgående.Tycker ni har en jättefräck sida/blogg !Vore kul om ni kunde kika på vår sida och tycka till ! MvhAnna

 10. Alla: Tusen tack för alla glada tillrop, de betyder massor för mig! Kram kramMinks: Bara några ynka veckor kvar nu! ;)Desiree: Proffsbloggare, oj ja kanske det! :)Elsklingen: Du skriver jättebra tycker jag, testa lite på sidan om och funkar det så kör så att det ryker! Jag hejar på! :)Ingela: Jättefina kort, jag hade ingen aning om att du hade en firma på sidan av ditt heltidsjobb. Jag förstår att det måste vara lite tufft ibland att kombinera, men kul. Jättekul att kika på din sida också, varmt lycka till! :)Karin: Grattis! Så roligt, en inredningsbutik det vore något det! Kvarteret så ljuvligt ut, det kommer att bli toppen!Varmt lycka till!Ampa: Snart så får ni alla veta …… Ja det är inga frågetecken kring vem det är som styr hushållet med järnhand här inte! ;)Det samma önskar jag dig! Anna: Hejsan! Så roligt att ni startat Babykoncept, den sidan var ny för mig antagligen för att även jag har ett lite större barn (snart 5 år). Jag gillade sidan skarpt, ett mycket bra utbud och matnyttig info!Varmt lycka till önskar jag er båda!

 11. Så roligt och spännande:DGrattis grattis till den nya företagaren och chefen (även om det är Astrid som bestämmer) .GRATTIS GRATTIS GRATTIS

 12. Åh vad roligt!! Stort Grattis! Det kommer såklart gå lysande för dig med det egna företaget!!Jag hejjar på här nere från Västkusten!!KramKram

 13. \r\nWell, to soon to say if it?s good, but at least it?s well designed.\r\nI mean I thought I would be blocked after adding some interests, but the site helps you to add more.\r\nCheers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *