Grillat med lite hetta!

Asiatisk rissallad Om vädergudarna är med oss ikväll så ska vi grilla, jag insåg nämligen att vi inte ätit förra sommarens favoriträtt en enda gång i år. Köttet kan ju förvisso stekas i grillpanna också, men det får bli plan b då grillat är så mycket godare. Detta recept kommer från TV4:as middagstips samt att det finns med i Markus Aujalays kokbok, Mat hemma och på krogen.  Receptet är för 4 personer.700-800 g fläskkarré eller fläskfile (Det använder vi), skuret i skivorHoisinglaze1 1/2 dl hosinsås1 msk sambal oelek2 tsk dijonsenapBlanda hoisinsås. sambal oelek och dijonsenap. Vändner köttet i glazen och grilla på båda sidorna tills det är klar. (Pensla på lite av glazen under tiden man grillar)Asiatisk rissallad4 dl kokt kallt jasminris1/2 st isbegsalladshuvud1o cm gurka, tunnt skivad på längden1 st röd spansk peppar. (Skiva smått)1 kruka koriander, grovt skuren4-4 msk färskpressad limesaft1/2 dl rapsoljaSalt och nymald svartpepparKoka riset till salladen och låt det svalna. Blanda ris, isbergssallad, chili, gurka, morot och koriander med rapsolja. Smaka av med limesaft och salt och peppar.Sås (Från middagstipset i tv4)1 dl majonäs1 dl gräddfil4 msk Sweet-chilisås3 msk japansk soyaRör ihop och låt stå svalt tills det är dax att äta.Markus Aujalay har nyligen vunnit pris eftersom han är journalisternas favoritkock 2007. Här hemma är vi också mycket förtjust i Markus, han isnpirerar till lättlagad vardagsmat och förespråkar att barnen ska få ta plats i köket. Bild: Eget collage med bild från Mat hemma och på krogen.

signature

3 comments

  1. Nilla: Det är en riktig hit denna rätt. Det blev ingen grill här hemma ikväll utan det blev att snällt ta fram grillpannan, regn hela dagen lång med små uppehåll.

    Lekne: Så kul, hoppas att ni kommer att gilla det lika mycket som vi gör! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *