Inspiration: Tillbaka till jobbet del 1

Tillbaka på jobbetLinda önskade sig inspiration på en mamma-outfit tills att hon ska återgå till jobbet efter föräldrarledigheten. En för kontoret och en för dagis, vi börjar med kontoret:Efter mängder av konstiga klädinköp genom åren så har jag nu rensat ut och tänkt om, så nu köper jag uteslutande plagg som går att mixa & matcha. En klänning kan ena dagen vara snygg tillsammans med ett par höga stövlar, medans en annan vara lite mer avslappnad tillsammans med ett par jeans och boots. Blusar med kort ärm kan lätt varieras genom en tajt topp eller polo under och en blus går snabbt från att vara elegant till avslappnad med den snygg t-shirt över. Tänk neutralt i grunden och bygg på med färg så funkar garderoben länge! Här är mina postorderfavoriter i höst:Kofta med kort ärm från Topshop, Blus med puffärm från H&M, Vit tunika från Lindex, Klänning/lång tunika från Josefssons*, Svart klänning/ tunika från H&M, Lång väst från Ellos*, Höga stövlar från Åhléns, Jeans från La Redoute, Stor skinnväska från Wedins, Snygga gubbyxor från H&M samt boots från Nilson.* Just nu får man 50 % på valfri vara hos Ellos/Josefssons med rabattkod: 165301Bild: Eget collage med bilder från ovan nämda företag.

signature

13 comments

  1. Ja, nu stundar hösten och en massa jobbande. Speciellt mycket för en föräldraledig mamma :-D Det är dags! Tack för goa tips! Skitsvårt att hitta svarta stövlar för smala vader bara… *suckar*

  2. Tack för jättebra tips. Stövlarna =storfavorit för mig. Måste nog ta en shoppingtur tror jag.Jag läser din sida varje dag – många dagar kollar jag av flera gånger varje dag – hela tiden på drift efter nytt att inspireras av :-)

  3. Måste bara kolla – när det gäller Ellos – kan man få 50 % även på tekniska prylar? Har aldrig handlat där.-..

  4. Jag måste erkänna att jag fortfarande gör massor av dumma köp…Önskar att jag hade ditt tänk då det gäller mixa och matcha. Hur skall jag tänka för att få ihop det, några bas tips? Jag är kass på detta, hjälp!…Vella

  5. Camillas lockar: Ja snart blir det en helt annan vardag för dig och Po, en vardag som säkerligen kommer att bli kanon! Ang stövlar så är det inte lätt här heller, men inte för att mina vader är för smala utan här ligger problemet i att jag begåvats med vader som en fotbollspelare! ;)Tina N: Så roligt att bloggen inspirerar, bättre betyg kan man inte få! Tusen tack! :)Stövlarna är jättenygga, jag ska kika närmare på dem jag med!Ulrika: Tyvär så är det inte på elektronik utan endast på resten av sortimentet när man handlar till ordinariepris.Helena på Roomservice: Härligt att höra, kanske utnytjar min rabatt till den då! :)Vella: Nu är jag långt ifrån någon modeguru, men så här har jag lagt upp det:Jag köper endast ett fåtal modeplagg per säsongen och satsar mer på kläder som har klassisk stil, eftersom dessa kommer att hålla stilmässigt i flera år framöver. Jag har slutat att köpa kläder på reor, den stora sommarrean tex, det slutar bara med att jag kommer hem med en massa kläder som jag inte vet riktigt när jag ska ha, men hey det var ju billigt! Jag har numer koll på vad som finns i min garderob, innan den rensades ut så var det kläder över allt och helt omöjligt att hitta något som kunde matcha med något annat.Utgår man ifrån klassiska plagg som svarta finbyxor, jeans, enfärgad kjol eller klänning så kan detta mixas och matchas i all oändlighet tillsammans med några blusar, polotröjor, t.shirts, toppar och någon kofta. Ex:En dag kan det vara skönt att vara lite avslappnat klädd och tar då jeans, med en tajt topp och en snygg t-shirt över. En annan dag så kan samma grund med jeans, tajt topp bli finkläder genom att kombinera med stövlar med klack och istället för t-shirt använda en fin blus med kort puffärm eller en klänning.Kombinera genom att utgå från några bas-outfits och kläupp eller ner looken.Lite svårt att förklara, men jag hoppas att du förstår! :)Keep it simple och skippa de stora reorna, det är mina bästa tips!

  6. Vilka fina grejer du har hittat. Och tack för tipset med att matcha garderoben.. Tittar också in här titt som tätt även om jag inte skriver något varje gång, gillar din stil skarpt :)

  7. Jeanette: Så glad jag blir, stort tack! :)KramMalin S: Ja, här har de lyckats. Jag provhängde den på axeln härom dagen, även den mörkbruna testades och åter igen så har det uppstått kärlek mellan mig och en väska! :)Caroline: Vilken utsökt bra smak vi har du och jag! :)

  8. Christina: Lyllos dig som bestämt dig, jag har en daling på Åhlens jag spanar på också. Velig är vad jag är! Varmt lycka till med nya väskan! :)Vella: Låter ljuvligt det! :) Lycka till!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *