Prima ballerina Vs. Shakira

BallerinaAstrid älskar att dansa, hon skakar rumpan så fort hon får chansen och har länge pratat om att det nog är så att hon är en riktig ballerina. En av de första filmerna hon fattade tycke för var Angelina Ballerina och boken om henne har lästs så många gånger att den numer fattas sidor i den. Hon är laddad till tusen och idag ska hon nu äntligen börja på dansskola. Det var Astrids bästis K som skulle börja och hennes mamma undrade då om Astrid ville haka på, klart hon ville men kan man gå fast man redan är ballerina? Undrade hon. Efter att jag nu förklarat för henne x-antal gånger att just denna kurs som hon ska börja är en nybörjarkurs i dans för 4-åringar och att det nog inte handlar så mycket om just ballet så är hon inte riktigt lika säker på att det är just ballerina hon ska bli.- Aha, jag förstår nu mamma det är en sån där Shakira kurs!När jag var liten, ungefär i samma ålder som Astrid är nu så skulle även jag börja dansa. Det tror jag faktiskt var just ballet, min mamma tog mig med till lokalen och jag såg alla de andra barnen i sina fina balletkläder och så började jag gråta. Ingen vet riktigt varför, men jag gick inte tillbaka och det kan jag tycka är så synd. Inte för att jag tror att jag skulle vara en prima ballerina nu, men jag tror att jag gick miste om mycket roligt bara att jag inte satt mig över rädslan. Nu hoppas jag så innerligt att Astrid ska tycka att detta är roligt så att det inte slutar i tårar även för henne, det skulle vara bra om åtminstonde en i familjen hade lite taktkännsla!Innan dansen ska vi hinna med ett Me&I party och lite lek så nu är det lite brådis!Uppdaterad! Den illsöta flickan på bilden är inte min, utan en bild som Astrid haft på väggen i sitt rum tidigare (det skulle jag givetvis kommit ihåg att skriva). Hon älskade att dansa så nu är det bara att leta reda på en outfit som flickan ovan har samt skor och vattenflaska. Glad mamma och överlycklig dotter som numer titulerar sig Astrid Ballerina!

signature

9 comments

  1. Jag minns när jag var 6 år och pappa ville att jag skulle börja på ballett. Jag vägrade, jag tyckte det var “tjejigt”. När vi började med gymnastik i skolan året efter hade alla flickor rosa fluffiga volangdressar på sig. Inte jag jag hade en lite sportigare vinröd med vita revärer istället. :-)Såhär i efterhand ångrar jag såklart att jag inte började på ballett, det hade säkert varit jättebra och nyttigt. Min dotter gick på dansskola i våras, Funky Kidz! Hon gillade det jättemycket! Lite mera aerobics, street-inspirerat. Hon gillar att sjunga och dansa!Ha det så bra på Me&i-partyt, kul!

  2. Men vad kul att få börja på dansskola:)Det brukar ju vara mest lek och rörelse i början tror jag.Ha en fin söndag.Mvh Lallis

  3. en sån fantastiskt söt liten ballerina! :) längtar tills dess att nea kan börja. här finns TYVÄRR ingen pyttedans för 2-åringar. tills dess får hon ballerina vidare hemma. :Dser ochså fram emot rapport från både dans och me&i.

  4. Nilla: Ja det är synd det där att man missade det roliga med ballet, och så viga vi hade blivit också! :) Den kursen som din dotter gått låter jätteskoj, hoppas att det finns något liknande här när det är dax att hoppa upp en nivå.Lallis: Ja det var mest hopp och spring tror jag, vi föräldrar var mest utanför rummet med en liten uppvisning efter åt. Tack och lov så älskade hon det så nu är det bara att inhandla en liten dansdress samt skor och söt vattenflaska! :)En riktigt trevlig söndag önskar jag även dig!Minks: En otroligt söt ballerina på bilden, det är dock inte min söta ballerina ty hon är blond! :)Jag var riktigt duktig idag faktiskt, det blev bara en moln-klänning och ett par rosa tajts till Astrid. Sedan shoppade jag två tröjor på beställning åt Weronica.Koselig: En otroligt söt liten ballerina är det, nästan lika söt som min egen! :) Catten: Mycket söt, men som sagt inte min! :)Här i Gävle så tror jag att de går på någon form av gympa när de är mindre och sedan börjar de på dans. Jag är helt säker på att Nea är en bedorande liten köks-ballerina så länge! :)Inte så mycket shoppat idag som sagt bara två ynka plagg, jag väntar på nyheterna! ;)En trevlig söndag önskar jag även dig!

  5. Ja ballett gick både jag och min lillassyster på när vi aningens mindre. Dansläraren var en äkta fransman med tillhörande fransk brytning. Till llive-pianomusik gjorde vi sedan våra pliéer hitan och ditan. Men vi tyckte att det var otroligt kul! Hoppas att Astrid tycker det i fortsättningen med!

  6. Anna-Karin: Nästan lika söt som min Astrid! :)Linnéa: Det låter precis lika fint det där som ett avsnitt av Angelina Ballerina, en lärare som bryter och pianomusik på plats. Härligt! :)Jag hoppas att Astrid ska tycka att det är roligt länge att dansa, men man kan aldrig veta med de små.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *