Rum två [For the love of pink]

Rum tvåMin tanke, dvs mammans tanke var länge att nu när Astrid byter rum så ska vi även passa på att byta ut rosa och vitt mot rött och vitt. Men si där gick hon på fel tjej. Är man 4 år och frilansar som prinsessa mest hela dagarna då omger man sig med rosa, allt ska vara och förbli rosa! Så nu inreder mamman & pappan ett rum för en prinsessa etapp 2. vad det betyder är att denna sväng blir det bara rosa saker som lätt kan flyttas och byta ut. Inga söta bårder med isbjörnar och inga väggar målade i rosaton. Rummet som tidigare var vårat sovrum kommer att behålla sina vaniljvita (eller Stockholmsvita om man heller vill det) väggar samt väggordet Amor vincit omnia som vi inte riktigt kan enas om det ska bort eller inte. Jag röstar för att byta ut och pappan för att det ska vara kvar, så det blir kvar för nu.Snart ska det shoppas rosa/vit rutiga gardiner och en liten minitrappa för att lättare komma i och ur sängen. En ny taklampa står på önskelistan eftersom hon anser att den barnsliga plafonden gjort sitt. Alla de älskade Peter Rabbit grejerna ska få en fin hylla att stå på samt att en ny fin Milla krok hon köpt för egna pengar ska sättas upp så att hon kan hänga upp sina handukar som hon använder i sitt dockcafé.När hon hörde att mamma skulle få en stoooor griffeltavla så ville hon genast ha en liten, den kommer att användas till att lära alla dockorna att läsa. Prinsesskudden och prinsesspåsen hade jag tänkt plocka undan, men nej de skulle vara i sängen som tidigare. Vimplarna är dock mammans idé, jag beställde först ett set från Danmark men avbeställde dem sedan jag hittade dessa här i Sverige. En ny stol från Mio ska hämtas i veckan och även en liten bänkskiva som ska bli skrivbord mini i väntan på ett riktigt om något år. ALLA nallarna skulle finnas på plats i det nya rummet när hon kom hem igen, om någon saknades då skulle hon bli mycket arg! Jag hoppas nu att det var ALLA nallarna från Bukowski design hon menade, ty vissa andra nallar (tex McDonalds nallar mm) har flyttat till en tipp far far away. Hon har inte tittat åt dem sedan hon fick dem så jag tror att det är ok. I rummet finns en gammal garderob som nu ska målas vit och bokhyllan som tidigare var garderob ska nu fyllas med böcker och leksaker. ( Detta är rosa så det förslår, men alla  ovan nämda produkter utom lampan finns även i blått för små prinsar!)Bild: Eget collage med bilder från ovan nämda företag.

signature

9 comments

  1. Veronika: Haha, så sant! :) Problemet är att det sitter lite skumt på väggen, vi får se hur det går att fixa till det. Citatet är så sant som det var sagt!

  2. Oh god smak som vanligt, Millas krokar har även vi :) en prinsessa o en eeeeh är det pirat med båt tro… gulp…. nä det kanske är en brandman…. Okej jag återkommer ;)IKEAs Duktig serie för det lilla köket är jättesöt, men borde kompletteras med ljuddämpare, ivf som kocken är August 1½ år, herregud vad han bankar med dessa kastruller *mamma galen himlar med ögonen…*Den där tippen far far away behöver få besök av en hel HÖG med gamla McDonaldsleksaker. Sicket skit. Kan de inte ändra så det blir böcker en gång i månaden istället eller vad som. Jag HATAR sunkiga plastleksaker typ E-dog!!!Perfekt väder för inne-fix är det idag oxå… vi ska till IKEA… där bergis resten av Uppland och Västmanland är…..tjingeling//M

  3. Så mycket mycket fina rosa saker, i bland önskar jag att jag skulle få inreda ett gulligt flickrum;) Så klart er frilansande Prinsessa ska omge sig med passande accesoarer! Bra idé att ha sånt som är lätt att byta ut när hon blir större och tröttnar på att vara Prinsessa.Ha en bra dag!

  4. … väl hemma fr jobbet (ja jag läser bloggen på jobbet och det bästa är att det är helt okej enligt vår vd.. för vi jobbar ju så bra) så gluttar jag in igen och inser att du har ju satt ut vart de “svenska” vimplarna kommer ifrån. Jag frågade ju dig i inlägget under “arbetsrummets-fixningen”. Glöm alltså tidigare fråga nu hittade jag ju själv – man lär sig!! Vi hänger med och kollar vad som händer hemma hos er. Ännu en gång TACK för inspirerande läsning.Regnhälsning från Ampa

  5. Minks: Milla krokar är en hit här hemma av stora mått, tror att hon gillar dem lite extra mycket eftersom kompisens lillasyster heter just Milla.Haha, du det är mycket som borde kompletteras med ljuddämpare, hu så våra öron får lida. Värst är de med dessa leksaker från McDonalds, de låter så högt och så illa att jag undrar om de är ok egentligen. Jag vet inte hur många gånger jag sagt till Astrid att hon inte får sätta den nära örat! Böcker är jättebra, E-Dog i svart variant har nu gått vidare och finns glatt nog inte i något rum nära mig! :) Antar att det lär dyka upp en ny snart, men en är i alla fall long gone! :)Kul med IKEA trist med folk!Vicke: Jo det är mysigt med små prinsessrum, och det klart hon ska få det om det är så hon vill ha det. Men rött och vitt är fint det med tycker mamman! :) Detta blir hennes tredje rum så nu gör jag det lite lättare för mig.Ha det fint!Ampa: Sicken snäll vd ni har! :) Ja men se så bra att du hittade länken till vimplarna, jag beställde mina igår och de ska landa i min låda redan imorgon. Så roligt att ni hänger med i renoveringen här hemma, det gör mig glad! :)Hmm det är samma här så regniga hälsningar tillbaka!

  6. Hej Helena! Tack för din trevliga blogg, läser den med stort nöje så ofta jag hinner. Får jag fråga var i Sverige du hittade en återförsäljare av de underbara vimplarna? Jag har letat ett tag efter sådana till min Montessoriförskola, har som ett litet projekt att skapa en vackrare miljö för våra små sötnosar på jobbet. Lycka till med dotterns rum, hälsningar Emmie!

  7. Emmie: Så glad jag blir! Tack! :)De fina vimplarna beställde jag från Raffigiraffi: http://www.raffigiraffi.se/default.aspx?documentId=7&productId=225De kom igår och de är helt underbara, t om finare än på bild. Jag såg även att http://www.Inreda.com fått in lite vimplar som nyheter idag. Åh, jag hoppas att min Astrid får en så engagerad fröken när det blir dax för henne att börja skolan. Jag håller tummarna för att du får tag på vimplar till ditt projekt.Jag ska försöka få klart Astrids rum så att jag kan hänga upp vimplarna och knäppa lite kort på dem och lägga ut här i bloggen.Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *