Sparris {hjärta} prosciutto + färskost

Tanken var att jag skulle bjuda på ett frukosttips idag, men detta gråväder som bjudits de två senaste dagarna satte liksom p för det. Jag återkommer med min grymma granola till veckan i stället.

sparris7009

Så idag bjuder jag på ett recept jag hittat och gillat på Pinterest istället, detta recept är verkligen hur gott som helt och passar perfekt till grillat! Första gången gjorde jag precis enligt receptet och använde vanlig Philadelphia och förkokade sparrisen lite innan jag rullade upp prosciutton och färskosten. Vilket var himla lätt och gott i sig, men nu har jag provat mig vidare lite och hoppar till exempel över momentet med förkokning då jag jag gillar när det är lite bit kvar i sparrisen. Sen har jag provat med andra färskostar, sådana med smak. Hittade en från Valio med smak av chili som vi alla gillade här hemma och så igår provade jag Cantadou med örter och vitlök och det är nog denna som kommer att vara årets nykomling till grilltallriken. Jäklar så gott :).

Om man vill slänga med dem på grillen så lägg dem i en folieform, annars går det finfint i ugnen på 190 grader i ca 10 minuter också. Smaklig spis!

Avslutar med ett litet TV-tips från SVT – Flow också där Bathinas skilda världar hade premiär igår. Lite Östermalm, lite förorten och en hel del Skavlan. En frisk fläkt är hon allt ♥

signature

5 comments

  1. så gott!!!
    var tvungen att testa detta ikväll – hade bara naturell färskost hemma men la till chiliflakes….
    en ny klassiker är född!

  2. Jag brukar också göra den här som förrätt, så himla gott och den brukar bli väldigt uppskattad. Jag har använt Creme Bonjour med vitlökssmak så det blir väl ungefär samma som Cantadou.

    1. Jamen denna rätt är ju en perfekt förrätt också ja, tack för tipset :). Absolut, tror det är snudd på identiska. Man kan nog använda vilken som av de smaksatta färskostarna, mixa & matcha efter tycke och smak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *