Årets julgodis

Vi försöker skynda på julens bestyr lite här hemma som sagt, men vissa saker är för viktiga för att skynda så de ska vi göra till veckan istället. Så klart är det julgodiset jag menar. Kul att göra tillsammans, himla gott att äta. Samt ett mycket bra sätt att dryga ut julklapparna till nära och kära, det får man inte glömma. Vi har några stående favoriter som vi gör varje år som Mandlar från Barcelona, Trillingnöt (känns viktigare än någonsin i år), Daim rocks samt Mars Krispies. Som många andra gör vi även Leilas Rocky Road också, men vi brukar försöka oss på en twist, som att göra den med salta mandlar eller som förra året med kondenserad mjölk. Så goda båda två. Något annat vi brukar prova nytt också är ett recept på fudge för det går ju att variera precis hur mycket som helst med.

julgodis101

Årets utmanare här hemma blir bland annat dessa två som jag hittade recepten på hos Ica. Den första är Corny Crisp som är ser enkel och god ut med  kolasmak och crunch som bryter av mot allt det andra chokladiga. Det andra receptet är på Enkla mintkyssar, många är de gånger jag njutit NK Mint men nu är det hög tid att jag gör tradition av att göra egna till julen också. Men i en lite förenklad upplaga då.

julgodis103

Årets variant på Rocky Road blir denna Chokomoko med salta mandlar som jag hittade i Pernilla Wahlgrens nya bok fylld med julgodis. här hittar du ett smakprov ur boken och här ett klipp där hon berättar om snarret i den. Den är illsöt på alla sätt kan jag säga :).

Och fudgen då? Jo i år så gör vi nog en helt vanlig som vi toppar med lakritsflakes. Mmm, jag känner redan nu hur gott det kommer att bli!

Fin onsdag till er!

signature

2 comments

 1. Fin godisinspiration Helena! Jag har också tänkt komplettera knäcken, chokladbollarna (och kanske lite ischoklad) med chokomokon i år (precis som du, istället för rocky road) och blev väldigt sugen på att prova corny crispen (förstår inte riktigt bilden, tycker det ser mer ut som typ puffat ris/mandelbitar än cornflakes, men jag ser säkert fel :-), de kanske “rundar till sig” med kolasmeten på..)
  Låter gott och enkelt, vilket gillas!
  Min 11-åring har iallafall gjort julgodis till fåglarna ute av fågelfrö och kokosfett i pepparkaksformar med snören, det är nästan snyggaste godiset ;-)..

  1. Men då, nu påminde du ju mig om något som jag också tänkt prova i år. lite extra gott till fåglarna. Jaja, de får hålla till godo med nötterna i år så får de lite mer fancy käk nästa år istället :).

   Håller med dig om corny c, ser lite ut som att bild och recept inte riktigt hör ihop. Men jag tror det blir himla gott till slut :).

   Lycka till i julköket!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *