Astrids nya rum # 1

 

nytt107

Lagom till sin 12-års dag flyttade Astrid tillbaka in i sitt rum. Ett rum som idag ser helt annorlunda ut än för ca en månad sedan. Rummet är hemmets ljusaste men just den detaljen är svår att se en dag i december. Stig på vettja!

nytt103

Väggarna är målade med Kalklitir i nyansen Sky som ingår i Summer Shades kollektionen 2014. Fondtapeten som satt här tidigare var rätt så färgglad så vi fick tipset att måla den vit med grundfärg först innan vi gick på med Kalklitiren. Det övriga rummet var redan vitt så sen var det bara att blanda och måla. Vi hade innan hört att det oftast räcker med två lager färg för att täcka, men i Astrids rum så fick vi måla tre lager innan vi fick det resultatet vi var ute efter. Färgen är så himla pigg och blev precis som vi hoppades att den skulle bli.

nytt109

Möblerna som vi målade i en mörk grå nyans för något år sedan målade vi om också med Kalklitirfärg, denna gång använde vi färgen Leo och här var två lager helt perfekt! Det är verkligen som många säger, har man börjat måla med Kalklitir så vill man bara fortsätta och måla hemmet med denna. Vi bytte också knoppar på skåpet, dessa hittade jag på Indiska och stjärnan finns hos Rusta.

nytt106

Även skrivbordet har vi målat och återanvänt och målat om i färgen Leo, och precis som innan så har vi en glasskiva på för att skydda färgen under. Om man målar en yta som ska användas mycket med Kalklitir så kan det annars vara klokt att lacka den för att skydda ytan.

nytt105

Precis som på inspirationsbilden på Pinterest så satte vi förvaringshyllan högt upp så den inte skulle stjäla rymd i rummet, på stången ska vi hänga krokar som ska hålla upp tavlor och lite annat så slipper vi fler hål i väggen.

nytt102

Här ser man lite mer hur helheten blev. Även nattduksbordet är målat i nyansen Leo och toppats med en glasskiva. Klädställningen kommer från Ikea och stjärnan har jag spikat ihop efter en annan inspirationsbild. Det var inte svårt, men precis som dottern (!) påpekade när jag tänkte spika på bara var att det är läge för förborrning här. Klokt! Jag limmade även med trälim på två ställen. Stjärnan är målad med samma nyans som väggen ska tilläggas.

nytt101

Sänggaveln är även den ett hemmabygge. En spånskiva, två billiga täcken från Ikea, lite tyg och så fästa fästa och så var det klart. Med allt på plats tog det ca 10 min från början till slut. Sänghimlen är från Numero 74, lika så kudden. Överkastet är från Oscar & Clothilde och är det mjukaste man kan tänka sig.

Som ni ser är rummet lite kalt än, men det ska vi snart råda bot på. Tavlor, ny matta, några kuddar och en pläd är på väg in. Tomten har en hel lista på önskningar av den typen i år. Så jag återkommer  med fler  bilder på det framöver. Det har varit så roligt att göra detta rum tillsammans med Astrid, för den här gången har det verkligen varit så att hon önskat och jag och hennes pappa har försökt leverera. Återkommer i ämnet som sagt.

En riktigt fin dag till Er alla och ett varmt grattis till alla Annor där ute!

Fotografi: Helena – D&W

signature

17 comments

  1. Tack snälla, hon älskar det nya rummet :).

   Absolut ska du prova, det är en helt ny upplevelse att måla med Kalklitir. Nervöst men roligt :).

 1. Superfint! Tack för fin inspiration! Hur har ni gjort med sänggavlen? Fäst i väggen eller hålls den på plats av sängen?

  1. Tack! Den hålls på plats av sängen, jag var lite osäker på om det skulle funka först men den står stadigt på plats.

 2. Ser jättefint ut! Får man fråga vilket mått du gjorde på stjärnan och vart ni har köpt namndekoren till rummet?
  Ha en bra dag!
  M

  1. Tack tack! Vi kapade pinnarna till stjärnan på en meter och det var nog ganska precis vad hennes rum tålde så att säga. Den är STOR :).

   Just den är köpt för en massa år sedan hos Vimsadekor och de tror jag inte finns kvar längre, men här hos My first room kan man göra nästan exakt lika: http://myfirstroom.se/kategori/designaegetvaggord/105

   Det samma önskar jag dig!

  1. Det blir precis samma ser jag nu när jag testade deras, teckensnittet som Astrid är skrivet med heter Shelly LT Volante Script.

   Lycka till!

 3. åh vilket underbart rum..ett rum att aldrig komma ut ifrån ;-)…nu blir jag sugen på att börja renovera min sons rum
  kram Åsa

  1. Jag tror att hon trivs himla fint där just nu, beviset på det är nog främst att det aldrig är stökigt där inne numer :). Well, det är väl övergående så jag passar på att njuta nu.

   Lycka till med sonens rum!

   Kram Kram

 4. Otroligt fint Helena! Undrar om man kan skeppa lite kalkitir till Abu Dhabi – det är ju så himla fint. Älskar hyllan, det ska jag nog härma i tjejernas rum… Är det ok att pinna bilderna? Kramar

  1. Tack snälla Elin, så roligt att du blev inspirerad :). Jag tror absolut att det går att lösa, hör med Annelie på Inreda.com för som jag förstår det så shippar de jorden runt. Det är en fantastisk färg full av liv. Självklart får du pinna!

   En riktigt fin jul till dig och de dina!

   Kram Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *