Två tummar upp!

Jag kan inte säga att jag lider så mycket av att äta glutenfritt. Visst det är lite svårare att hitta mat snabbt när man är ute och reser och visst jag är den där nyttiga som alltid äter sallad när de andra äter pizza från pizzerian. Det jag däremot slitit lite med är att hitta andra vägar än glutenfria mjölmixer som jag inte är så förtjust i. Visst jag använder det då och då, men finns det varianter då väljer jag det. Men det går framåt, fler och fler blir intresserade av att baka glutenfritt och det kommer fler och fler bra böcker på markanden. Både genom Lchf och genom vanlig glutenfri kost. Tidigare har jag tipsat om Friends of Adams Friendly Bread där jag hittat flera favoriter. Tyvärr så får jag inte till recepten med durramjöl än. Men jag jobbar på det!

 

Nu har det kommit ut en ny bakbok av Jessica Frej och Maria Blohm som heter Nytt bröd, även i denna bakas det gott glutenfritt utan mjölmixer. Istället används mjöler som majsmjöl, rismjöl, bovetemjöl och havremjöl mfl. Det krävs lite nytänk att baka recepten i boken, man måste låta det få ta lite tid. Efter att ha sett klippet från Nyhetsmorgon blev jag nyfiken på tortillabröden så jag provade att göra en halv sats och de blev sååå bra. Lycka! Jag har riktigt saknat tortillabröd! De som blev över från baket provligger nu i frysen. Vill ni prova några recept så finns även recepten på tekakor och ett grovt bröd på recept.nu. Här kan ni också provbläddra lite i boken.

Men Jessica och Maria har inte bara en ny bok, de har en ny app också. Här bakas det bara gosaker, det är en helt underbar app för 15 kr i App Store. Ett riktigt fynd för alla oss som vill baka gott glutenfritt. Både boken och appen får två tummar upp från mig!

 

Fin torsdag till er alla!

signature

6 comments

  1. Så bra med glutenfria tips, tusen tack! Jag är innerligt trött på det frysta bröd som går att köpa, men har inte kommit igång med att baka eget bröd än, det kanske blir ändring på det nu?/Karin

  2. Anneli: Hoppas de smakar :).Karin: Jag kan bara hålla med, de är sannerligen trist det brödet. Finns en god tekaka, men det är nog allt. Japp, det är nu vi ska börja baka eget bröd, som dessutom inte behövs frysas utan njutas även efter någon dag i skafferiet, Lycka :).Maria: Heja dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *