Grillat & Gillat

Hoppas ni alla haft en riktigt härlig midsommarhelg! Vi hade en lugn och mycket mysig midsommar, precis som vi önskade. Mycket god mat och härliga skratt. Antar att vi inte var ensama om att starta grillen i fredags :). Johan blir alltid nervös när jag vill prova något nytt när vi ska ha gäster, varför inte prova något du vet blir bra? Undrar han nästan varje gång. Men vad är det roliga i det? Dagarna innan midsommar tittade jag på Leila på landet och då grillades det fläskfilé med äppelglaze och det såg så himla gott ut så det provade vi i fredgas.

 

Jag var lite misstänksam till färnkålen, men det visade sig vara ett mycket gott tillskott till den lite söt/salta glazen.  Det blev så himla gott detta, och det var så lätt att göra också så det är perfekt bjudmat då man inte vill stå i köket hela dagen och förbereda. Till köttet hade ungsrostade färskpotatis och lite olika såser.

 

Och så sallad så klart, min favorit! En variant på denna sallad som även den är från Leila på landet. Men jag har gjort om den lite så den passar vår familj bättre. Personligen tycker jag att sparrisen här hemma här, dottern håller inte med. Men det är en smak sak så klart.

 

Dessa två recept måste ni prova i sommar!

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *