Uteplatsen, så tänker jag mig.

Vi har nu bott i vårat radhus några och, en hel del rust har vi hunnit med under dessa men finliret har vi kvar. Tanken var att vi skulle ha gjort i ordning på vår baksida förra sommaren, men då den blev något helt annat än vad vi kunnat ana innan så blev den orörd.

 

 

Men i denna vår tar vi nya tag. Det finns tre punkter på måste få till – listan. 1. En riktig möbelgrupp till uteplatsen. Det har vi aldrig riktigt haft, det har varit ihop plock som funkat så där. Så nu provsitter och spanar vi på möbelgrupper. På bild gillar jag Ängsö i svart från Ikea bäst. Frågan är bara om det är praktiskt med svarta möbler i solen? Provsitta ska vi i alla fall göra redan i eftermiddag. I väntan på så fantiserar jag lite löst om långa dynor med Estrids elefanter på.

 

 

Punkt 2 på listan är staket. Och jag är nu helt inne på ett sådat här i Kastanj som jag fotograferade i Ockelbo förra sommaren. Så snyggt, samt att jag gillar tänket med att plantera ett nytt träd för varje som skördas. 

 

 

Sen var det punkt 3, odlingar! Astrid vill plantera mera och nu i vår ska vi (äntligen) montera ihop våra pallkragar, fylla dem med jord och så lite smått och gott. Mest nyfikna är vi på bären som är en blandning av jordgubbar och smultron, det låter ljuvliga! översta bildern är en sparad favorit från Hemnet, och den undre en lite suddig mobilbild från mitt instaflöde, inte så tydligt kanske men ni får en känsla av vad jag vill skapa :).

 

 

När själva stommen i trädgåden är klar vill jag åka till Victoria Skoglunds vackra Zetas trädgåd för inspiration och inköp av det där lilla extra. Rottingkorgarna drömmer jag snart om på nätterna. Så fina!

 

Sen när allt är klart är det bara att pynta och njuta, lamporna från Granit ska komma upp och alla stora krukor ska få stora bommor. Jag tror på lite mindre i antal, men stora blommor. Alla planteringar som står på själva altanen går på rull av något slag, det fick jag i alla fall till förra sommaren. Urbra att bara kunna rulla undan blommorna ur regnet eller den gassande solen! Trädgårdshotrensian var en favorit från förra året, så det blir minst en sådan igen. Sen örter och lavendel. Och så jätteverbena. Sist men inte minst så ska jag ta tag i det där projektet med skedarna, här ska stansas örtnamn och annat skoj! (Bildkälla Pinterest). Ja, så tänker jag mig den lilla plätten på baksidan. Nu gäller det bara att få med maken på detta ;).

 

Fin måndag till er alla!

signature

8 comments

  1. Åh, vilken inspiration du bjuder på! Om ni fixar allt detta kommer ni aldrig vilja lämna er plätt. <3

  2. Victoria, Erika & Chatarina: Så roligt att ni inspirerades, jag lovar följa upp under våren/sommaren :).Kram Kram

  3. charlotte wahlgren: Tack snälla, så glad jag blir :). Jag gör all redigering i Photoshop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *