Christmas Mix

Det är fredag, marken utanför fönstret är vitaste vit och helgen bjuder bara på trevligheter. Det firar vi med en Julig mix tycker jag.

 

 

Även om jag tycker otroligt mycket om julafton så är nog annandagen inte långt efter. Den dagen brukar vi inte ha några planer utan vi tillbringar dagen i nya pyamaser (obligatorisk klapp), tittar på ny film och läser. I år skulle jag gärna spendera annandagen i denna.

 

 

Men vi backar tillbaka lite i tid och tänker på adventsbak. En av mina favoriter är Leilas Banoffee Pie, men tidigare så var det lite tidskrävande att göra denna goding. Inte längre, nu kan man göra den på ca en halvtimme. Jag ger er Karamelliserad mjölk, dvs färdigkokt kodenserad mjölk :). även ljuvligt god till vaniljglass, gärna med pyttelite flingsalt på. Mmmm.

 

 

I senaste nummret av Lantliv var detta vackra sekelskiftshus med. Jag gillar idén att hänga upp amaryllisar på det här sättet, bara att fylla stjälken med vatten och göra ett hål för kroken. Att hänga tre julstjärnor i samma fönster tror jag bestämt jag ska prova.

 

 

Från Svensk jul till Amerikansk. Bläddrade igenom Pottery Barn och Williams – Sonomas julkataoger, otroligt maffiga. Men visst finns här guldkorn att inspireras av. Speciellt bakning och godis hos W-S.

 

 

Mer bak och Amerikanskt, Martha Stewart bjuder på nedräkning till jul med hjälp av videoklipp med tips från sitt hem. Med lite tur så blir det i alla fall snyggare pepparkakor här hemma i år efter att ha följt tipsen. (Och när vi nu ändå är inne på Martha så passar jag på att tipsa om Sarah Carey som tipsar om enkla middagstips och bakning. Jag är fast).

 

 

Men det är inte bara bak och godis som är viktig inför julen, utan även musiken! Förra året lyssnade vi massor på Sarah Dawn Finer och tyckte att den var rysligt bra. Säkerligen så kommer vi att lyssna en hel del på den även i år. Blandat med Martins Stenmark:s skiva Decembersånger som är ny för i år och som jag redan tycker mycket om. Just nu går 10 kr till per såld skiva Childhood.

 

 

Avslutningsvis helgens viktigaste choklad. Imorgon är det kalenderstart och Astrid fick en chokladkalender från Lagerhaus på namnsdagen som hon känt och klämt på en hel del redan :). På söndag är det första advent och då blir det en chokladig tårta här hemma. Jag tänkte prova Lindts nya bakchoklad i den och hoppas att den inte är för bitter. Receptet på tårtan får ni på tisdag.

 

Nej, nu är det hög tid att göra klart Astrids adventskalender (mer om den imorgon). På söndag smäller det!

Fin fredag till er alla!

signature

5 comments

  1. Perfekt mix! Jag har ju redan sagt det… Men banoffe pie är ju bland det godaste jag vet. Jag blev överlycklig när du visade färdig kondenserad mjölk på instagram. Måste nog köpa det den här veckan. :)Williams Sonoma ÄR en ljuvlig butik. Åker man till USA måste man bara in dit. Jag har två fina slickepottar och en perfekt skedslickepott i ljuvliga färger därifrån. Och Martha… Hon, eller snarare hennes emporium, är ju hjältar när det kommer till allt vad pyssel och inredning heter.Du gör så fint!

  2. Lisa: Så roligt :). Vi köpte på oss några stycken på affären sist, vet inte hur bra det egentligen var …. ;).Jag har en slickepott från dem jag med, en söt sak med en nyckelpiga på. Älskar den :).Ja den där Martha alltså, tänk om man ens hade en flisa av hennes pysselådra i sig. Då skulle jag pyssla mest hela dagarna tror jag :).Tack snälla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *