Smul

 

I helgen provade jag att göra Johanna Westmans mandelcrumble till efterrätt. Hon serverade smulet som vi kallar det här hemma tillsammans med blåbär och yoghurt, men vi hade det till hemmagjord vaniljglass och stekta äppelklyftor. Precis hur gott som helst! Först någon skopa glass och så varma äppelklyftor som stekts i smör/socker/kanel och så strösslas smulet över. Jag valde att ha lite större bitar kvar då jag gillar att det finns lite tugg i det jag äter, men det gör man som man vill. Bäste efterätten ever enligt maken :).

 

 

Av det som blev över, och det blev en hel del smul över har vi ätit som en lyxigt topping till vaniljyoghurten denna vecka. Nya äppelklyftor har stekts, men till yoghurt äter jag dem helst kalla. Smulet håller sig ett par veckor i lufttät burk. Och jag bytte som vanligt ut vetemjölet mot glutenfritt.

 

Den fina skyltensmulburken kommer från Leilas General store!

 

Fin torsdag till er alla!

 

Fotografi: Helena – En mammas dag

signature

13 comments

  1. Hej!Du skriver att du bytt ut vetemjölet mot glutenfritt men i receptet står det mandelmjöl. Jag undrar bara om man kan ta vetemjöl istället för mandelmjöl? :-) Det borde väl gå bra?Hälsningar Cecilia

  2. Vad är det för glutenfrittmjöl du använder när du bakar? Jag får besök nästa vecka av en kompis som precis fått veta att hon är glutenallergiker men vill ju ändå bjuda på lite goda efterrätter ;)

  3. Johanna: Mycket bra val där ja, mumma! Vill man istället göra det hela lite mer som dessert så kan man köra på varianten med vanilj.Victoria: Jag kör lite olika, men Sempers glutenfria mix funkar alltid tycker jag. Lycka till :).Erika: Hoppas det smakar :).

  4. Ja, det ser jag nu när jag klickar på länken :-) Skall testa detta i helgen för det låter ju supergott!// Cecilia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *