Krämig nötkaka med apelsingrädde

Receptet på den här kakan har jag varit sugen på att prova länge, och igår var det dax.

 

 

Den var lätt och smidig att röra ihop och smakade ljuvligt med apelsingrädden som tillbehör. Jag hade inte kvarg hemma så jag använde mascarpone istället och det gick hur bra som helst både i kakan och i apelsingrädden. Jag halverade också mängden florsocker och apelsinskal. Mjölet byttes till glutenfri mix. Vår kaka blev lite i kladdigaste laget den hade kunna gå en minut till. Men vi hyllade alla kakan och rekommenderar den varmt :).

 

Tror att jag gör denna igen till första advent!

 

Ja just det, med apelsingrädden kan man också göra en blixtsnabb efterrätt tillsammans med mandelbiskvier som man hackar grvot och sedan lägger i lager med grädden. Toppa med tex jordgubbar eller hallon. Mumma!

 

Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

7 comments

  1. Mmmm den så veldig god ut den kaken :)Du jeg lurer på en ting, den fonten du har brukt på et bilde i et par innlegg under her – det står: Let there be light,hva heter denne fonten? Jeg har lett lenge… og jeg finner ikke navnet.Takknemlig for svar :)God helg fra Mette

  2. Mette: Förlåt att mitt svar dröjt så, men datorn har strulat hela helgen. Fonten heter Signerica och finns i thin, medium och fat. Mycket fin.Kram

  3. gjnytujyhDRFGHFH This may the work completely in addition to I used to be astonished to get any foundation layer from this specific value thinking about almost all tend to be better to £40.

  4. Good article! My partner and i visited numerous internet sites, just the crystal clear appearance in addition to the author’s knowledge. Go through the post, I learned a lot of data. My partner and i resolved several complicated secret question. Thanks for the revealing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *