Fem nya till listan

Nu när vardagen rullar i ett lite lugnare tempo tänkte jag ta tag i den där matlistan igen. Den har mest snurrat med samma lika maträtter under våren ska erkännas så några nya favoriter är välkommet. Här är fem vardagliga maträtter med en för oss lite annorlunda twist än vanligt, nu hoppas vi att de smakar:

 

 

Pasta a´la Leila, eller Bucatini alle pancetta e pomodori som den egntligen heter brukar vi äta lite då och då, men jag har aldrig provat att göra rätten från grunden. Så i veckan ska det ske!

 

 

Om Astrid får välja mat så blir det ALLTID lax, jag har laxat hit och dit men jag har aldrig kokat den. Men det kan ju ändras nu om Inkokt lax med ingefära, avokadomajo och ärtsallad går hem. 

 

 

Denna rätt fanns med i en matbilaga i Expressen för ett tag sedan och sen fick jag boken Italiensk fastfood och där var den igen och precis lika sugen var jag på att prova den. Så nu må det bli av, snarast!  Jag vet redan nu att jag kommer älska denna rätt, nu håller jag tummen för att resten av familjen kommer göra det samma!

 

 

 

För mig personligen så är korv det svåraste att få med på veckans lista, jag har så svårt för just korv. Men Johan & Astrid älskar detta så jag brukar försöka laga något med korv i alla fall varannan vecka. Och vem vet, kanske det är som tillbehör till favoriten Broccolisoppa en regnig dag under parasollet som korv kommer till sin rätt. 

 

 

Avslutningsvis en ny variant av cupcake från den härliga bakboken Det bästa från Magnolia Bakery, New York. Jag har böckerna sedan tidigare i original utförande, men med Anettes översättning (måtten) blir det ack så mycket enklare att baka. Så till helgen blir det Devil´s Food Cupcakes för hela slanten :).

 

 

Och för att fira 4th of July imorgon så kör vi på dessa Amerikanska pannkakor till lunch som bonus. Planen är att äta dem med blåbär, jordgubbar och grädde för ypperlig smak och rätta färger dagen till ära. Ja och så lönnsirap på toppen då, ett måste för mig till pannkakor! Och så fortsatt solsken tack :).

signature

6 comments

  1. Johanna Kaffepanna: Allt blir lite lättare med semester, nu har jag inte semester fullt ut än men det har lättat på flera fronter redan. Hoppas det blir det samma för dig snart, ty jag förstår det där blä:t ack så väl!Kram

  2. Tusen tack för inlägget! Är hemma med två barn och det är lätt att fastna i sina egna rätter när det ska lagas mat två gånger om dagen… Ny inspiration var precis vad som behövdes! Kram!

  3. Oj vad jag blev sugen på pancakes nu! Lite svårt att lösa på ett tåg men kanske kan jag lura familjen när jag och lilla kommer hem ikväll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *