Påsk 2012

Hoppas ni alla har en härlig påskhelg! Vi varvar goids och mat med rust av trapp. Det blir som sagt aldrig som man tänkt sig, det blir något annat. Så även denna gång ;). Men nu står ställningarna på plats, hålet för fönstret är öppnat och själva fönstret så gott som målat. Det är med andra ord rätt så rörigt här hemma denna påsk, men några hörn utan verktyg har jag hittat. 

 

 

Påskriset är kvistar av körsbärsblomma och fjärdrarna är vita. Påskliljor på bordet och en liten kyckling i krukan, påskigare än så blev det inte på bordet i år.

 

 

I julas pryddes vajern med julpynt, nu hänger här några påskiga favoriter. På tal om favoriter, Engelsk pelargon är en till. Men så den blommar, om och om igen. Imponerande!

 

 

Nejlikor är inte så påskiga så den buketten vi hade stående i en vas placerades ut i minibuketter runt om i hemmet. En bredvid sängen, en i badrummet och så en på hyllan i köket. Tillsammans med en kyckling till – Påsk!

 

 

Den ser mest blå ut på bild, men den är mer turkost irl. Det kommer från åhléns och jag hittade det bland nyheterna precis innan påsk. Det är tungt och har en krok för upphägning på baksidan. Finns i flera färger och kostar ca 79 kr om jag inte minns helt fel. Kul present att ta ge bort till värdinnan när det vankas middagsbjudning.

 

 

Mitt finaste påskägg från när jag var barn. Tror att mina föräldrar varit i Paris och när de kom hem fick jag detta påskägg fyllt med pastelligt godis. Lycka! Jag tar fortfarande fram det varje år, några små skavanker har det blivit med åren men på det hela taget ser det ut idag så då jag fick det. Min tradition som nu även är Astrids, sånt tycker jag så mycket om. Fina traditioner som går i arv.

 

 

Från mitt äldsta påsägg till det nyaste, årets nyinköp är det fina ägget som jag skymtas i. Hittades i Helenas butik och är på tok för fint för att bara stå framme en vecka i påsk. Nej, så snart chokladen den rymmer är uppäten fyller jag dem med smycken istället. Påskäggen i skålen är snart ett minne blott ;).

 

 

Påskharen kom till så till slut på lördagen :). Med sig hade han ett nattlinne, ett armband, godis och så vårens Converse. Lycka!

 

Nej, nu måste jag måla vidare här hemma om jag ska hinna slappa lite till kvällen.

 

En riktigt fin fortsättning på påsken 2012 önskar jag Er alla!

 

Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

3 comments

  1. Hej!Här fixas o donas också… påsken till ära gipsar vi våra innerväggar :) Vi har alltså en bit kvar på vägen till att tänka på söta pelargoner och vackra inredningsdetaljer. MEN tills dess njuter jag av din fina inspirerande blogg. Kram o god fortsättning på påsken, Marie

  2. Anna: Tack själv för att du tittade in! Det samma önskar jag dig!Marie: Det låter som det dammar en hel del hos er i påsk också då :). Tack snälla för fina ord och Heja er som sliter med renoveringen! Kram Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *