Påskigt

Jag insåg idag att det ju faktiskt är påsk redan nästa vecka. Gulp! Men det ska nog gå bra med tanke på att vi firar påsken mycket light här hemma. Maten är svårast, bakningen och färgning av ägg roligast. äggen återkommer jag till, men dessa två bakverk tänkte jag försöka mig på innan påsken är här. 

 

 

Egentligen om rätt ska vara rätt så borde man ju baka något med kycklingar, men dessa kaniner var för söta för att inte prova sig på något liknande. Jag lärde faktiskt mig göra macarons till slut, så med Mia öhrns recept och med dessa illsöta bilder till hjälp så går det med lite tur som en dans att göra liknande macaroons. Ok i alla fall, det bör kunna gå ok :).

 

 

Och så cupcakes så klart, Leilas var en hit förra året och jag tänker mig att utgå från ett av hennes recept i år igen men sedan försöka göra dem till kaniner Betty Crocker style istället för katter. Det ser ju så lätt ut, lite strössel, några små knappgodisar. Marshmallows till öron doppade i lite färgat socker … Vi får se hur det går. återkommer med bild när de är klara ;).

 

Jag är också lite sugen på att provbaka dessa  Citron – och marängwhoopies, lite påsk över dem med tycker jag.

 

Ikväll är det final i Sveriges Mästerkock, sååå spännande!

signature

2 comments

  1. Underbart söta kaniner! Macarons är en konst har jag förstått, har inte testat själv.Håller med, kan inte fatta att påsken redan är nästa vecka. Men jag gillar påsken. Inte så mycket måsten här, utan vi kör det vi gillar & that’s it!

  2. Mrs Sunshine: Det är lite tricky, men jag tror att det handlar en hel del om vilket recept man använder också. Mias är jättebra!Nej det gick otroligt snabbt nu kände jag, men påsken är varmt välkommen här med :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *