Jippie för mandelmjöl

Teknik ska fungera, så är det bara!  Efter att jag var nästa klar med en lång hyllning till mandelmjölet så krashade programmet och borta var hela inlägget :(. Därför kommer en hyllning till madelmjölet i rejält något förkortad version här:

 

 

Igår bakade jag härliga cupcakes för att fira kärleken lite extra. Jag utgick som vanligt i från detta recept (minus citron) men istället för 3 1/2 dl vetemjöl så bytte jag ut det mot 2 dl glutenfri mix och 2 dl mandelmjöl. Vi har en vinnare! Dessutom så hällde jag smeten som blev kvar i en mindre långpanna och lät den gå i ugnen ca 7 min. Delar man hälften hälften kan den användas som tårtbottnar. Stansar man ut rundlar blir det bakelser eller varför inte stansa ut stjärnor med frosting. Fint så! 

 

 

Nu när Risentas mandelmjöl finns i de flesta större matbutiker så passar jag på att tipsa om detta pajskal som jag fick recept på av en kompis som äter LCHF. Vi åt den senast i helgen och jag blir så glad när den både smakar och beter sig mer som en "vanlig" pajdeg än vad en glutenfri annars gör. Profiber brukar stå på den glutenfri hyllan i butikerna. Jag är även nyfiken på denna pajbotten. Nog om detta för denna gång, nu ska här ätas pannkakor på bovetemjöl. Spännande :).

 

The End 

 

Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

5 comments

  1. Oh, tack för fina tipset! Kämpar ständigt med den glutenfria mixen utan att riktigt få till det. Nu ska här inhandlas mandelmjöl :-)

  2. Min systers minsta har nyss konstaterats glutenintolerant. En lång resa dit och en helt ny värld att möta. Så även för mig eftersom vi ses mycket. Jag vill ju också kunna erbjuda Moa-skruttan goda saker när hon är hos mig. Dina recept INSPIRERAR mig. TACK än en gång. //Anna

  3. Anna R: Så skönt för Moa som fått en diagnos och vilken tur för henne att hon har en så fin moster som du!Så glad jag blir att du inspireras, det är allt en bloggande mamma önskar. Att inspirera :).(Om du hittar recept med mindre än 3 dl mjöl kan du byta ut det rakt av mot glutenfrimix, det brukar bli i stort sett samma resultat som med vetemjöl)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *