Klick Klick

Då jag och Johan inte köper julklappar till varandra så brukar vi köpa 2 – 3 saker från den gemensamma önskelistan ihop efter jul istället. I år blev det två saker var av det ena är ett nytt objektiv till kameran. Ett EF 50 mm 1:1.8 II, som vi varit nyfikna på länge. Idag är första gången jag provar det och det krävs en del öving här helt klar, men det är riktigt skoj :).

 

 

Första bilden blev som vanligt på en blomma, jag är som bekant svag för att fotografera blommor. På denna får krokusen stå i fokus. Jag tycker att jag plockat bort de flesta julsakerna för utom adventsstjärnor och all övrig belysning då jag tackar glatt för allt ljus vi får just nu, men det finns spår över allt här hemma. Och ska jag vara helt ärlig så finns renen som är en ljussläckare framme året om. Den kom aldrig ner i en läda förra året och frågan är om det inte blir lika i år, han är så fin där.

 

 

När julblommorna inte orkar mer går jag direkt på Pärlhyacinterna, älskar dem! Först blommar de fint i kruka och sen när de blir för långa blommar de vidare några dagar i små vaser som ställs ut i hela hemmet. Uppe i hörnet … Japp, det är jul även här! Inser att jag snart måste ta ner dessa snart, men ack så jag kommer sakna dem. 

 

 

Sista provbilden första rundan blev på insidan av vårat skafferi och även här hittar vi lite jul året om. Nämligen klämmorna. De är dessa som håller uppe så väl favoritrecept sedan förr samt nya som vi hoppas gilla. De utsrivna papperen är den berömda listan med de rätter familjen gillar bäst :). På just detta ark var det Baconlindad och fylld kycklingfilé, Silviakaka och Drömrulle. På bilden min ständiga favorit Fläskkarréspett med råstekt broccoli. återkommer till de båda middagsrätterna. 

Nej nu måste jag klicka vidare här medans det fortfarande finns ljus! Skoj som sagt :).

 

Fotografi: Helena – En mammas dag.
 

signature

3 comments

  1. Du verkar vara ett naturligt superproffs, jättefina bilder! Jag har haft det objektivet ett tag och plockar allt mer sällan fram det gamla. Det ger så härligt kort skärpedjup och hjälper upp dåliga ljusförhållanden. Allt man kan önska sig, den enda nackdelen är att man måste stå en kilometer (lätt överdrift) från objektet, men ska det blir fint får man väl offra något antar jag…

  2. \r\nDet där objektivet är ett riiiiktigt superfynd och ni kommer att ha så roligt med det. Mitt \”bor\” på huset sen jag skaffade det.

  3. Anna/Rackarungar: Det var snällt sagt, men det är lång väg dit än. Men det är otroligt roligt att öva med detta, mycket roligare än det andra, så hoppet lever :). Håller med dig om att tekniken är en smula förvirrade, med de andra så står man ofta nära och så lite zoom på det :).\n\nAnna: Jag har en känsla av att detta kommer bli mycket använt även här. Kärlek är det :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *