Hjälp


 

Jag fick dess fina sticklingar / skott (jösses vet inte ens vad de kallas ..) nu i sommar och vet inte inte alls hur jag ska plantera dem. Jag tycker de är så fina och som genom ett mirakle så har jag lyckas hålla dem vid liv dessa veckor de varit ovan jord. Men nu då, vad gör jag nu? Jag har Googlat lite och tror att det kan vara Taklök detta (?). Om det är Taklök och man inte har någon form av stenparti att plantera dem i utan bara gräsmatt, gör jag bäst i att ge dem vidare till någon annan med bättre passande trädgård? Eller kan jag planetra dem i någon form av kruka och ha inne?

 

Både jag och mina små sticklingar skulle bli så glad om någon kunnig i änmet kunde hjälpa oss :).

Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

7 comments

  1. Jag har dem i vanliga krukor utomhus, med lite större sten mellan dem (från stranden). Och andra växter. De är blir jättefina som marktäckare. Lycka till!

  2. De är någon form av suckulenter tror jag, bara att lägga på sandblandad jord, så rotar de sig av sig själva. : )

  3. Lilla u. Tack så mycket för fin info, har du dem ute på vintern också?\r\n\r\nAnneli: Men är det så lätt menar du, tänk att jag inte haft några sådana här tidigare då. Här ska planteras! Tack :).

  4. Ja, det är en form av taklök. Jag har dem i ett stenparti med nästan ingen jord alls, där de mot alla odds verkar trivas. Men de funkar bra i vanliga krukor också, bara lägg ner med med den lilla lilla roten i jorden så ska de nog ta sig. Och de överlever vintern också, de verkar otroligt stryktåliga – vilket passar mig ypperligt! ;-)

  5. Håller med de övriga att det är en taklök, jag har min i en kruk utomhus och varje gång det lossar en liten \”blomma\” trycker jag bara ner den mot jorden så slår den rot av sig själv:) Gärna sandblandad jord eller med sten i.

  6. Hejsan\r\nDet är taklök som du kan ha i en kruka utomhus om du vill. Jag har köpt en stor rundad skål som jag har jord i och petat ner dessa i. De växer snabbt och är perenna. En del blommar på stänglar med rosa blommor under sommaren. Det finns olika taklök på Plantagen eller Blomsterlandet som har annan grön färg. Det blir snyggt att blanda olika färger. \r\nDu kan lägga dom under en buske eller runt en sten. Lycka till

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *