17 maj

Astrid och jag hade planer på att bli av med lite ogräs på baksidan i eftermiddag men det regnar lite för mycket för det så vi stannar inne istället. Vi tycker båda mycket om de här enstaka dagarna med hällande regn och sval luft. Det blir mörkt ute och man kan tända ljus redan på eftermiddagen. Det har vi gjort samt druckit Söders te och ätit chokladbiskvi av typen som är fylld med chokladtryffel. Det är lite farligt nu när Ica Maxi har de godaste i stan, lätt att det slinker ner ett paket när man går förbi.

17 maj hemma hos oss

Medans vi fikade så bläddrade vi i de nya matmagasinen för månaden i hopp om att hitta de där klockrena grillrecepten att prova. Det är mycket recept med blommor just nu, till viss del att pynta med men även recept som: Rosenplättar med smultron som innehåller nyponrosblommor och tusensköna (Eller mat & Vin). Krämig  maskrospesto ( LagaLätt) och sist men inte minst, nässeldipp (Allt om mat festspecial). Astrid tycker att det låter helt galet att äta maskrosblad och pynta tårtan med violer men jag blir åter igen sugen på att prova. Det är med andra ord hög tid att få de där fröerna i jorden nu.Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

4 comments

  1. Vilken mysig eftermiddag tillsammans ni har haft!Det är livskvalité (även om ni hade planerat något annat från början).Det gäller att vara flexible.Ha en skön tisdag kväll.KramCarina

  2. Just hemkommen till min tidningshög som legat och väntat i brevlådan. En avi fanns där också , nu väntar jag bara på min tröge sambo som lovat hämta ut den i kväll . Ica Maxi är en toppen affär när det gäller gosaker. Jag kan inte gå därifrån utan att köpa kardemummabullar!Fin hortensia . Min sackar fort ihop om den inte får omvårdnad har jag märkt.Kram från en annan Carina Bengtsson

  3. Det är inte fel med regn ibland. Just att kunna vara inne och mysa och ta det lugnt. När solen skiner, särskilt på våren, så är det så mycket man tycker att man borde hinna med. Ha en fin kväll!Kram D

  4. Så roligt med två Carina Bengtsson :).

    Man ska inte underskatta dagar med regn, så sant :).

    Kram till Er alla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *