Meny v.9

Nu är det sportlov här hemma och med det kommer lite mer matfix än vanliga vardagar. Några extra luncher och så lite fika och mellis här och där. Jag tänker mig vår kommande vecka i runda slängar så här. Några är favoriter från förr, men de flesta är för oss nya.

Måndag

Måndag: Dagens lunch är en av Astrids absoluta favoriter, Våfflade mackor! Vi har tidigare gjort dem på rostat bröd, nu provar vi Pita. Då vi är hemma och förkylda så lyxar vi till det med choklabollar till fikat. och så avslutar vi med hel kyckling med äppelcidersås, Såå gott!

Tisdag

Tisdag: Till lunch blir det wraps som fylls av kyckling från gårdagens middag. mixad sallad och lite dressing. Middagen blir Torskrygg i Ajvarsås. Receptet är nytt för oss, men torskrygg är en favorit sedan tidigare.

Onsdag

Onsdag: Lunchen blir Kassler med potatissallad och till middag blir det Timjanbiffar med kokt potatis. Då vi får besök av Familjen H till fikat så tänkte jag prova Red velvet cupcakes, de ser så otroligt goda ut på bilden så jag måste prova :). Och egentligen vad kan gå fel med en choklad muffins med frosting på? Inte mycket om man frågar mig ;).

Torsdag

Torsdag: Lunchen blir en sallad med räkor och avokado som bas, övriga ingredienser beror på tillgång i kylen. Middagen blir Baconlindad fälskfilé med blomkålspure. Även detta recept är nytt för oss. Jag har tänkt prova baconlindad fläskfilé i flera år, Nu är det dax!

Fredag

Fredag: Till lunch blir det Keldas Sparrissoppa med champinjoner. Till middag sedan blir det en twist på biff med bea, nämligen pizza med biff och rucola. Till dessert blir det Leila´s supergoda Kubanska choklamousse. Smack!

Lördag

Lördag: Här blir det brunch i form av Majsplättar. Till det sallad och lite dressing. Till mellis Randig äppeldessert, men i förenklad form. Middagen blir, Ungsbakad pasta med mozzarella.

Söndag

Söndag: Brunch igen, denna gång lite plockmat på rester. Brukar gillas av hela familjen. Till eftermiddags fika blir det Brownie cupcakes. Favoriter! Och så avslutar vi matveckan med en smarrig Lasange med stekt aubergine och fetaost.Tanken är att vi ska följa detta någorlunda under veckan i alla fall. Vi gör lite mindre potioner av vissa rätter. Lite mer av andra som kan vara bra att ha på lut i frysen. All vitlök skippar vi och vanligt mjöl byter vi ut mot glutenfritt.Hoppas att Ni blev inspirerade att prova en ny rätt denna vecka också!Bild: Egna collage med bilder från ovan länkade sajter.

signature

16 comments

  1. Mums – vad mycket gott det fanns där! Red velvet cupcakes har jag länge tänkt prova – som du säger; vad kan gå fel med den kombinationen? :-)

  2. Tack för alla tips, ser mycket gott ut! Själv ska jag ge mig på att baka bagels idag (Leilas recept). Hoppas de blir lyckade!

  3. Åh precis vad jag behövde lite matinspiration efter en tid med kollijox mat (creme fraiche och annat) är jag nu sugen på “ren” mat så idag tar jag med glädje tag i kycklingen som du inspirerar med sen kommer säkerligen några andra av dina tips testas denna vecka. ha en fin sportlovsvecka. //Anne O

  4. Åh, vad allting lät gott. Den maten kopierar jag direkt, behöver lite ny inspiration när det gäller mat. Ibland så blir det helt stopp på ide frontenHa ett skönt sportlovKarin i Stenungsund

  5. Vad gott det ser ut, alltihop! Vi har också sportlov och rivstartade med frysstädning och finmiddag mitt på da’n; helstekt benfri fläskkotlett med ris, makalös gräddsås, ris och varm grönsaksröra. “Red velvet” är ett så vackert namn, men enligt min mening vackrare än vad kakan är god. Fast namnet vinner bara knappt över smaken och glasyr höjer alla kakor minst tre snäpp. :) Ha ett skönt lov!

  6. Åh så mycket gott! Jag har också sportlov så nu finns äntligen tid till att testa lite nya maträtter. Är lite trött på det ekorrhjul med fasta rutiner när det gäller mat. Chokladbollarna vill jag ha på en gång!

  7. Alla: Så roligt att ni hittade lite att prova! Måndagens kyckling, mumma säger jag bara ;). Monnah: Gud så gott det där lät då, tack för tips! Jag ska prova red velvet idag, längtar :).Kram till Er alla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *