Sicken pudding!

Jag var oerhört svårflirtad när det kom till skolmaten som barn. Jag åt till 93 % hårtbröd med smör och riven morot. Ett glas mjölk till det. Men så fanns det ljusglimtar. Pudding med saftsås. Ibland var det risgrynspudding, men ibland var det mannagrynspudding. Å så jag älskade det! Jag har inte ätit det sedan skoltiden men igår så fick jag ett infall. Urlätt att göra. Smakar mumma både varm och kall. Vi kommer absolut att göra den igen!

Mannagryndpudding

Vi hade ingen saft hemma igår så jag gjorde en lite rinnigare sylt av lika delar frysta hallon och syltsocker. Lätt de koka upp och så hade jag i en skvätt vatten. Då detta var vår dessert igår så blev det även en klick grädde till. Astrid tyckte att det var bland det bästa hon smakat. Se där! Här finns ett fint recept att prova. Är man som jag känslig för gluten så gör man puddingen på hirsmannagryn, smakar precis lika gott. Try mannagrynspudding i helgen :).En riktigt fin helg önskar jag Er alla!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

16 comments

  1. En riktig härmapa är jag. Tyckte detta såg så himla gott ut så jag var tvungen att prova idag. Hoppas det är ok att jag bloggat om det, har länkat hit =)

    Karin: Det gick jättebra det. Kul att du gillade :)./ Helena

  2. Skulle du kunna tänka dig göra en en liten lista på några smultronställern i Gävle/Gästrikland? Kanske en mysig gårdsbutik på landet, ett trädgårdscafe med inredning, ett galleri på landsbyggen någonstans, en vacker utsikt, fantatisk mat, eko. Hemmbakt: ja vad som helst egentligen som är lite extra mysigt ,genuint och inspirerande?

    Emma: Jag kan lite snabbt här och nu tipsa om några av mina favoriter. Först och främst Wii-trädgårdar i Ockelbo, det är magiskt där en solig sommardag. Sen har vi vackra Högbo bruk med underbara omgivningar samt Björk & Berrys tillverkning och butik. På söder inne i Gävle finns Snus-majas Café som är värt ett besök. Samma typ av inredning, men minus kaffet hittar du hos Uthuset i stan som ligger i centrala Gävle. I stadsdelen Olsbacka/Villastan ligger Hedvigs Trädgård med café Purpur som är mycket trevligt det med. Om man vill göra något hela familjen så har de Tom Tits om sommaren i Ävkarleby samt att vi har Furuvik på vägen dit. Äventyrsbad finns både i Gävle & Sandviken. För god mat och vacker natur kan man även besöka Utvalnäs som lever upp på sommaren. Hoppas att någon av dessa ställen kan locka dig till ett besök! / Helena

  3. Hej,Tack för tipset. Puddingen var jättegod, de tyckte även min 2-åring.Jag gillar din blogg, väldigt inspirerande.//Moa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *