På väggen

Tavla 1

Jamen, så äntligen var dagen här när jag köpte fotopapper av lite extra fin kvalité och skrev ut några bildfavoriter. Jag har under många år haft dille på att spara bilder jag gillar. Både från webben och tidningar. Jag tänker mig att dessa bilder som är en salig blandning av tidningsomslag, skådespelare, reklambilder samt bilder ur kända filmer ska till slut bli en fin mix på väggen här hemma med familjens egna foton. Efter att jag blivit påmind om tavelramarna härom dagen så tog jag med mig maken till Ikea idag och köpte några ramar. Tidigare har jag mest använt Ribba men idag fick jag upp ögonen för Fjällsta. Mycket trevlig den med. Så nu mixar vi.

Tavlor 2

Dessa två bilder har jag haft länge. Den första är Jackie O på sin bröllopsdag med John F Kennedy. Jag tror att hon är på väg att kasta bröllopsbuketten till någon av de förväntansfulla gästerna. Den andra är på Marilyn Monroe när hon blundar och håller upp handen för delar av ansiktet. Jag tycker mycket om den bilden. (Bra att veta om ni skulle vilja skriva ut egna bilder i  A4-storlek är att måtten är 210 mm x 297 mm).

Tavla 3

Här är två till för dagen nyprintade, den ena visar en mycket ung Audrey Hepburn som står på tå för att se vad som händer. Brevid henne en mycket tjusig och sval Grace kelly. Elle omslaget med Drew Berrymore från härom året, är mycket klassiskt och snyggt även det. Nästan lite magiskt.Snart på en sovrumsvägg nära mig.För andväning av bilder för privat bruk brukar det oftast vara ok att “låna” dem från nätet, men om det finns en upphovsman eller om någon annan tydligt äger den. Fråga först eller leta vidare!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

12 comments

 1. Fina bilder. Här ska det beställas svartvita foton och sättas i ramar. En tavelvägg vid trappan planeras. Ha en skön fredag kväll!

  Postadress Torslanda: Jag borde också ta tag i de där fotona som jag inte själv kan skriva ut, har varit lite väl mycket jagskabara där ;). Lycka till med tavelväggen!Trevlig fortsättning på helgen!/ Helena

 2. Åh Marilyn… Anser fortfarande att hon är en årtiondenas vackraste kvinnor – men ack så vilsen.

  tinajo: Jag instämmer, otroligt vacker men ack så vilsen./ Helena

 3. Å vad jag tycker om dina bilder ! Det kommer bli riktigt fint i sovrummet nära dig.Jag samlar också på bilder med vackra damer, sporten är att hitta de personliga och lite mer okända bilderna på dessa vackra människor!

  Trevlig helg och lycka till med fix!

  Carina

  Carina: Visst är det fina :). Jag förstår inte varför jag väntat så länge med att skriva ut dem. Håller med dig, de är de personliga bilderna man vill åt. De som får en att stanna upp och tänka lite. Lite nyare men ack så härlig är Mario Testinos bok Let me in. Lite svår att få tag på just nu bara. Den är fylld med bilder tagna i farten på kändisar vid sidan av photoshooten. En keeper!Trevlig helg!/ Helena

 4. Jättefina foton!! =)
  Får man fråga var ni hittar dessa fina bilder? Tänker på upplösningen.. Det går väl inte att skriva ut i större format om det är för dåligt kvalité på bilderna?

  Elin: Jag har många sparade från gamla tidningar som jag hittat på landet. Men även nyare från omslag som jag tyckt om. Man kan även googla på tex Grace Kelly och välja stor på bildstorlek då är de ofta högupplösta och går jättefint att göra mindre och skriva ut. Lycka till!

  / Helena

 5. Vad har du för skrivare? Letar just nu en ny, läser tester å jämför hejvilt (eller maken då, inte jag) och ska snart inhandla för att kunna skriva ut en massa citattryck :)

  Tina: Vi har en Canon MP 640, vi har haft den ca ett år och är jättenöjd med den. Citattryck är härliga det :)./ Helena

 6. Fina bilder i fina ramar!
  Jag minns det numret av Elle där Drew var med på omslaget. Hon är så vacker och det var roligt att se henne i ett annorlunda foto.

  Kram
  marie

  Marie: De omslaget står ut fortfarande. Ett av mina absoluta favoriter! Drew är jättefin. Kram/ Helena

 7. Vad fint! Bilderna på Jackie och Marilyn har jag inte sett förut!!

  anna K.: Nej just dessa visas inte så ofta, de är synd för de är så fina./ Helena

 8. Hej!Jag har också en dröm om en vägg med familjebilder blandat med de där vackra bilderna man lagt på hög. En vacker dag så ska jag ta tag i det… Vilka ramar finns i flest storlekar av de IKEA-ramar du nämnde? Jag tror att jag vill ha samma ramar på alla kort, för att få något enhetligt… eller kanske är det fint att variera, och hålla svart tema… hm, fick lite nya tankar och inspiration. Tack!/Heléne

 9. Heléne: Jag skulle tänka mig att det är Ribba som finns i flest storlekar. Vita och svarta. De går även att kombinera med de ramar som finns hos Åhlens, de är exakt på pricken lika. Håller med dig om enheten, jag planerar det samma i vår trapp när den blir klar. Men det lär dröja. Ta tag i högen nu, det är en härlig känsla när väggen växer fram :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *