? i repris.

Det är nytt år och de flesta av oss är lite extra hälsomedvetna i januari. Tidningarna skriker ut förhoppningar om minimal midja på minimal tid. Men som vi alla också är smärtsamt medvetna om finns det inga genvägar här. Det är bra mat i kombination med att vi rör på oss som är nyckeln. Jag gillar GI, det fungerar jättebra för mig. Ibland kommer jag lite ur balans, men det är lätt att hitta tillbaka och komma i form igen. Så eftersom jag tänker lite nyttigare just nu så blir det en lite nyttigare dessert i kväll, Klara Dessers härliga Chokladmousse med röda & blå bär :

Snabb & god mousse!

100 g mörk choklad, 60 -75 %2 ägg1 msk flytande honung300 g hallon – blåbär (eller vindruvor & kiwi)Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda äggulan med den flytande honungen. Smält chokladen och blanda sedan med ägg och honungsblandningen. Vänd ihop de uppvispade äggvitorna med choklad och ägguleblandningen. Fördela smeten i 4 portionsglas och dekorera med bären. Servera på en gång eller låt den stå i kylen en eller ett par timmar. (Även denna funkar perfekt i GI-tider)Båda dessa desserter fungerar fint när man äter enligt GI, men om det går hand i hand med LCHF törs jag inte säga då jag inte riktigt förstår oliketerna dem emellan. Om någon har koll så får ni mer än gärna upplysa mig :).En riktigt fin fredag önskar jag Er alla!Fotografi: Helena – En mammas dag

signature

6 comments

  1. Ser got ut, jag skulle dock föredra LCHF-varianten – i den får man nämligen tillsätta vispgrädde också! :) Skillnaden ligger i kolhydraterna – med LCHF äter man inga kolhydrater alls nästan, utan istället mer fett, medan man med GI äter långsamma kolhydrater och mindre fett.

  2. Här kommer ett tips på en annan jättegod chokladmousse, där basen är avokado. Funkar också för vegetarianer/veganer och dem som inte äter mjölk. Man kan dra ner på honungen om man vill. Mixa 3 mogna avokado, 1½ dl kakao, ½ dl vatten och ca 1 dl honung slätt. Smaka av med pressad citron. Servera gärna med hallon.

  3. Gjorde denna igår till mig och ungarna efter måndagsmiddagen och det var uppskattat kan jag säga! Mums!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *