Retro[rätt]

Helgen sa swish och så var den över, dessutom följdes den av en mycket trevlig skolledig måndag. Nu är vi på banan igen och med det kommer matlista och handling som ett brev på posten. Vad ska vi äta imorgon då? Är det första Astrid frågar när hon ätit upp sin middag. Hon är en nyfiken ätare, det uppskattar jag mycket. Hon gillar det mesta och uppskattar nya maträtter. Vi kör matlista sedan ett tag tillbaka. Det funkar utmärkt tycker jag. Vi brukar ju också lägga till lite nya maträtter till vår inspirationslista, minst en ny rätt i veckan är tanken. är den god då kommer den upp på listan. Är den lite så där, Ja då tackar vi så mycket.

Middagstips

Men denna gång så ska vi gå tillbaka lite i tid. Köra några (för mig & maken) riktiga klassiker. Vissa är förvisso upphottade, men de har sina rötter i barndomen:1. Kyckling & broccolifrittata: På vår tid så var det nog med potatis, purjo och lite överbliven kassler. Den varianten gillar jag också, men det ska bli spännande att prova den med kyckling och broccoli också.2. Färsfyllda gratinerade papkrikor med saffransris. Under en period i mitt liv så var detta det absolut bästa jag visste. Min mamma gillade det lite så där minns jag och jag tyckte nog att hon var lite vrång ibland när hon inte lagade fyllda paprikor i ugn till mig typ hela tiden. Som vuxen förstår jag problematiken, lite som med pannkakor här hemma ;). Då när det begva sig så var det ingen saffran med, det väljer jag att stå över denna gång.3. Pasta di Piero Moreno: Den här rätten går inte tillbaka till barndomen, utan bara till Johan och jag träffades. Ca 12 år med andra ord. Jag fick ett nummer av Allt om mat av min svärmor och vi provade det med mycket lyckat resultat. Det receptet saknade dock tryffel, grädden var matlagningsgrädde och svampen var färsk. Men feelingen var den samma :).4. Nasi goreng. Med köttfärs eller som här med räkor. Så enkelt, så gott.Andra finfina klassiker är Kassler med annanas i ugn och Flygande Jacob som W tipsade om härom dagen.Smaklig spis!Bild: Eget collage med bilder från ovan länkade sajter.

signature

5 comments

  1. Åh tack du räddar min vecka ännu en gång, alltid detta matbesvär som är så gott men ack så kämpigt när man kommer så långt att både frysoch kyl gapar tomma och det faktum att nu måste vi få till en handling.Det blir en bra matvecka det ser jag det.Trevlig onsdag!//Anne O

  2. åå underbar matinspiration! tack tack tack! jag och min liten vi kör linas matkasse varannan vecka och den andra veckan inspireras vi av dina tips! mini

  3. Mia: Det var det lilla :).Kram tillbaka!Josefin: Visst blir man, här må det bli lunch nu.Anne O. Härligt att du gillade tipsen. Inspirationslista är mitt absolut bästa tips, skriv ner alla de maträtter ni oftast äter och så tar du 5 av dem till vardera vecka och så provar ni två nya. Då blir det lite skoj också :).Det samma!Mini: Linas matkasse är jag också nyfiken på. Jag ska googla i detta nu, Tack för tips :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *