Sol & Rust

Efter några dagars ledighet så drog vi igång sommarens projekt här hemma. MÅLA är det som står på agendan i veckorna 3. Våra vänner tycker att vi är galna, men vi tycker vi är smarta :). Vi kommer inte att hinna allt nu i sommar, men en bra bit på vägen kommer vi allt.

Nymålade stolar från Jula

Vi fyndade dessa stolar med fotpall hos Jula för några veckor sedan. Nu är de målade och här sitter vi gärna och slappar en stund i solen. Men att måla dem var ingen picknick, pill pill! cred till maken för den tredje ronden färg.

Bastu som ska bli tvättstuga

Min fina vän Sara brukar säga att man ska jobba med det man har. När vi flyttade in fanns det en liten sliten bastu i källaren. Vi är inga bastubadande människor så vi fyllde bastun med kartonger. Sen kom vi på att vi ska nog göra en toalett där inne …. Hmm. Men så gick tankarna några varv och vi insåg att vi hellre har ett större badrum än en stor tvättstuga. Nu är tättstugan på G, bastun är målad vit och väntar nu bara på ett nytt golv och inredning. Här finns en bild från härom dagen. Länge leve målarfärg :).

Källaren börjar ta form, härligt!

Japp, vi har panel i hela källaren, förutom där det som idag är tvättstuga. Min tappra man målade hela källaren innan vi flyttade in. Väggarna i det som idag är vårat TV-rum var laserade men vi ville ha det ljusare, mycket ljusare! Här finns mäklarbilden från när vi köpte. Då vi bor så litet är vi jätteglada över vår källare. Och nu när det är så in i baljan hett ute, då prisar vu gud för vår stundtals iskalla källare. Jag plöjer The OC boxarna just nu, igår under en filt. Lycka!Ett stort TACK till Emils snälla mamma för den ursnygga jordgloben, den blev pricken över i ?.Mer rust blir det imorgon, allt gott i solen så länge!?Fortografi: Helena – En mammas dag.

signature

19 comments

 1. Sarah: Låter fint med en riktigt ledig sommar. Vi siktar på det till 2011 istället ;). Just nu så känns det roligt att göra om, att göra detta till vårat. Det gäller att haka på när renoveringslusten är på topp :).

 2. Vad kul att du är tillbaks! Mycket mycket fint med vitt i källaren. Hade gärna sett mer av källaren då vi snart ska börja måla och fixa till våran :)Men du, länkarna funkar inte för mig?!?

 3. Victoria: Tackar :). Just nu är det lite kaos i denna källare då vi flyttar runt prylar allt eftersom vi målar. Jag får återkomma till TV-rummet om någon vecka. Bra att du sa till om länkarna, Nu tror jag att de ska vara ok. Annars får du hojta igen :).

 4. Oj vad bra det blir. Verkligen super super fint, vitt gör verkligen susen. Ha en fortsatt bra sommar! //Anne O

 5. Vilka fiiiina stolar!! Och vad härligt med en kylig källare, det skulle verkligen behövas i hettan, pust!! Ser jättemysigt ut på bilden! Vi ägnade förra sommaren åt att måla om huset, ingen lek, men nu är allt klart sånär som fönsterbleck och hängrännor som kan behöva en omgång vit färg:)Kramizar aka

 6. Så flinke dere er, står på! Har sett disse stolene fra Jula selv og tenkt på å male dem. Er de av god kvalitet, så det lønner seg å ta jobben?

 7. Pia: Visst blir det skillnad, härligt med färg :).

  Anne O: Tusen Tack :).

  En riktigt fin sommar önskar jag dig med!

  A House With A View: Stolarna blev jättefina när de målats några gånger, men det såg mörkt ut ett tag ;). Källaren är fantastisk i denna hetta, inatt har jag sovit här nere och så gott som jag sovit inatt var det länge sedan jag sov.

  Måla hus är ett redigt projekt det, skönt att ni har det bakom er nu. Fönsterbleck mm får ni skriva upp på, vitardetnärvihartidochlust – kontot :).

  Kram

  Liv: Vi hoppas på en lugnare höst och en riktigt lugn sommar 2011 :).

  Stolarna är billiga och för den pengen så är de helt ok, och de blir stabilare när de målats. Men det är mycket pill med målandet. Med det sagt så valde jag att köpa dessa istället för de dyrare som jag testat tidigare då jag tyckte att dessa var lika bekväma som de dyrare men kostade mer än hälften. Summa sumarum, de funkar finfint :).

 8. vad snyggt det blir :) o stolarna skulle gärna få flytta hem till min trädgård ;)ha det gått i målandets andaha en fortsatt skön sommarkram Åsa

 9. fint! och då måste jag ju fråga: vad har ni målat med? har ni kvistlackat femtioelva gånger först? vi har också en källare full med bastupanel…

 10. Fru A: Vi har inte kvistlackat i TV-rummet då det inte såg ut att behövas där det var betsat tidigare. Men vi velade ett tag i nya tvättstugan, men hoppade över det där med. Vi använde väggfärg från Rusta som flera rekommenderade och den funkade faktiskt kanon till det relativt låga priset.

  Det kommer att ta tid att måla bort bastupanelen, Men det är ack så värt det. Heja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *