Fyndläge

Midsommarhelgen är över och idag började makens semester. Härligt! Jag har några projekt som rullar på under sommaren, men lite ledigt blir det också så klart. Igår morse klev jag och dottern upp “tidigt” och begav oss till Ikea i jakt på fynd:

ny byrå

När vi flyttade in här i december så sa det bara POFF så stod maken utan hem till sina kläder. Jag och dottern lag beslag på den stora garderoben. Nu bor där många klänningar, kjolar och blusar. Det finns helt sonika ingen plats för makens skjortor och jeans. Han har istället haft sina kläder i Ikeas stora blå kassar. Nu ska det bli rättvisa i radhuset. Ett stycke byrå ska skruvas ihop och fyllas. Sedan ska skjortorna strykas och hängas på en klädställning. Visst hans kläder kommer att husera i källaren, men det är egentligen det logistiskt bästa stället då det är så nära tvättstugan. Man slipper bubba kläder två våningar upp. Så summa sumarum, han vann :).

Ny vitrin

Då det var helt galet billigt så slog vi även till på detta vitrinskåp till det som ska bli badrum i höst. Här tänker jag att allt mitt fina “lull” ska stå. Vackra burkar och lådor som gömmer inte allt för vackert innehåll. Badbomber och duschkrämer från Philosophy blandat med hårinpackningar från Ica Maxi. Lite som livet själv, en salig blandning av högt & lågt. Det kommer att bli rackarns bra detta!Nu ska jag dra ut på baksidan för att dra upp ogräs. Åh så innerligt jag avskyr ogräs. Igår fick framsidan sig en omgång. Mitt midsommarlöfte var nämligen att hålla efter ogräset mycket mer än jag gjort hittills. Så nu är det upp till bevis. Mot baksidan!?Bild: eget collage med bilder från ikea.com

signature

7 comments

 1. Jag köpte precis samma möbler! Plus en barnsäng! Verkligen bra fynd!!! Bra idé med skåpet i badrummet, men jag tror tyvärr inte vårt är stort nog…

  Cecilia: Ja det är ju det också, man ska ha plats. Jag stog länge och grunnade på klädskåpet också. Men vi har helt sonika inte plats. Men fyndigt var det :)./ Helena

 2. Vet du, jag stod och tittade lite drömskt på de möblerna häromdagen på Ikea men har tyvärr ingenstans att ställa dem just nu… tänkte faktiskt på dig då eller rättare sagt det fina vitrinskåpet du har i köket vid trappan (visst var det så?). Det är mitt nästa drag när det blir utbyggnad av befintligt kök eller rättare sagt burspråket som är matplatsen i köket. Då ska det minsann få plats ett sådant skåp där har jag tänkt med fina kok-böcker och “fin-saker” (läs det mesta i rosa ;-) Så tack för härlig inspiration och lycka till med de nya inköpen:-)

  Liselott: Vilken koll du har, stämmer precis det :). Det vitrinskåpet kom inte till sin rätt alls i vårat förra radhus, så jag är så glad att det får blomma så fint nu. Rosa är härligt i alla former det, kommer bli så snyggt när det är dax :)./ Helena

 3. Mycket snyggt! Men jag tycker lite synd om maken…. ;-)

  Tips mot ogräset (som du förstås redan hört) – plantera MERA och tätare så finns ingen plats för det förhatliga ogräset! Tips för att bli av med maskrosor – pensla, eller stryk med en liten svamp, Round-up på bladen, så dör den ända ner i roten efter några dagar! Om man inte vill använda Round-up säger dom att ättika eller salt fungerar också, men det har jag inte provat.

  Gräsmattan blir superfin och ogräsfri med combi-gödning, alltså med ogräsmedel i!

  Eva: Nej då, inte är det synd om honom inte. I alla fall inte nu längre, blir så bra detta så :). Vilka fantastiska tips, så snart det slutat regna så ska jag skrida till verket. De kommer inte ha en chans!Tusen Tack!/ Helena

 4. Jättesnyggt! Rea på IKEA är ju alltid kul. Vitrinskåpet kommer ju bli superläckert i badrummet, vilken kalasidé! Önskar vi hade minst 40 kvadrat till… minst…
  Vad kostade dessa 2 snyggisar, om man får fråga…? Skummade IKEAs hemsida men hittade inget rea-pris…

  Åsa I: Kommer att bli så bra, nu ska bara badrummet bli klart också. Trum trum med fingrarna ;). Åh det var riktigt fyndiga, byrån kostar just nu 799 kr och vitrinen 1199 kr. Man tackar :)./ Helena

 5. Låter som min karl, han har också sina kläder i ikeas blåa säckar. En trend? :p

  Camilla: Absolut, eller så är det helt sonika mannens lott i livet. Inte lika välordnade garderober :).Närå …./ Helena

 6. Jag söker och söker men hittar inte vad denna serie på ikea hette? Såååååå fin men det är ju några år sen nu så jag letar begagnat! :)
  evigt tacksam för svar!!

  1. Hej Elin,
   Serien hette Edland om jag inte minns helt galet. Jättefina, fortfarande favoriter här hemma. Hoppas du hittar skåpet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *