Bäst just nu:

Igår regnade det ihållande hela dagen och vi var alla lite frusna så då passade vi på att göra köttgryta till middag. I lördags var det en annan femma då var det varmt och härlig. Perfekt läge för sallad med andra ord, vi åt denna från Elle Mat & Vin. Detta blir sommaren 2010 års favorit här hemma, sååå gott!

Smarrig sallad

Sagolikt god och matig sallad där dressingen spelar huvudrollen.• 2 dl svart quinoa• 1 burk majs• olja• 1 pkt bacon• 2–3 kycklingfiléer (eller 1 hel grillad kyckling)• ca 10 cm purjolök• ca 150 g ekbladssallad• 1 liten ask groddar, ca 100 gCaesardressing:• 2 dl rapsolja• 1 äggula• 2–3 msk färskpressad citronjuice• 1/2 msk dijonsenap• 2 sardellfiléer (valfritt)• 1 vitlöksklyfta• 1 msk vatten• salt och peppar• en liten bit parmesanostKoka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt majsen rinna av väl och rosta den sedan i lite olja i en het stekpanna. Stek baconet knaprigt och låt detrinna av på ett hushållspapper. Strimla kycklingfiléerna och bryn dem i en panna tillsammans med olja, salt och peppar, eller rensa den hela kycklingen i bitar.Strimla purjolöken. Fördela ingredienserna på 4 tallrikar eller ett stort fat. Mixa alla ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.Detta måste ni bara prova också :).Bild: Eget collage med recept och bild från ellematochvin.se

signature

14 comments

 1. Ser helt ljuvligt ut! Jag undrar dock – Ska det vara CURRYdressing som det står på bilden, eller CEASARdressing till som du skrivit i receptet? :)

 2. Sarah: Här är det ganska varmt än, men det sägs att kylan kommer redan i eftermiddag. Tråkigt nog :(. Gott är det i alla fall :).

  Natalie R: Oooops! Gick lite för fort där, curry är normalt min favorit till kycklingsallad Men Caesardressing* ska det vara denna gång. Curry skulle nog funka också förvisso ;).

  * Nu är det rätt dressing med lite tur :).

 3. Ser mkt gott ut! Tack för tipset.Var dressingen svår att göra? Använde du mixer eller var det bara att röra ihop?

 4. Sofia: Jag körde den med stavmixer, gick snabbt och smidigt :).

  Jag valde att inte ha med sardellfiléerna ska jag kanske tillägga.

 5. Tackar!Jag testar nog med sardellfileer eftersom jag köpte en burk till helgen. Vi gjorde vitlökscreme från senaste numret av ICA Buffé, den som testlagarna gjorde. Serverade till lammytterfilé och ugnspotatis. Blev otroligt gott så det är ett tips tillbaka från mig!

 6. Visst är det lustigt hur vädret bestämmer maten. När det är riktigt varmt vill man ju inte äta varm mat. Men jag har hört att det SKA man göra. Mycket sallad blir det i sommar i alla fall.LiseLotte

 7. Sofia: Tack så mycket för finfint tips! Jag ska också våga mig på sardellfiléer endera dagen är tanken. Jag fick någon hang up på att det skulle vara lite så där när Leila hade middagstips från Karibien för några år sedan, då unvek hon det alltid nämligen. Men då jag vet att det är en fin sälta man får, SKA jag komma ihåg att köpa hem en ask eller två.

  Din meny låter underbar, må ta en extra titt i ICA Buffé. Midsommar kanske? Hmm :).

  LiseLotte: Visst är det så, det är bäst för magen med varm mat en varm dag fick jag lära mig när jag bodde Spanien. Men det är svårt, man blir ju liksom inte lika hungrig. En redig köttgryta hur god en än må vara (och var) får vänta till hösten nästa gång. Men då kommer den att vara lite extra ljuvlig :).

  Nu håller vi tummarna för att det snart är salladstider på riktigt!

 8. Pia: Ajajaj inte kul med magsjuka inte, lite hopp finns det nu dock om du i alla fall kan låta dig lockas av mat.Krya sig nu!Kram

 9. Jag älskar att prenumera på Elle Mat och Vin, sådan inspiration och ögongodis var gång. Rekommenderar alla mina väninnor att skaffa sig/önska sig den! Förgyller definitivt min vardag!//Anna

 10. Some time ago, I really needed to buy a building for my firm but I did not earn enough money and could not order anything. Thank goodness my sister proposed to take the personal loans at creditors. Therefore, I did that and was happy with my short term loan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *