Valborg

Imorgon är det sista april. Härligt! Maj står för dörren och sen går det blixtsnabbt så är det skolavslutning. Men om vi sansar oss lite och betar av det trevliga på vägen så är det valborg imorgon. Och nu må det ju bli grillning. Om bara vädergudarna är med lite så ska det nog bli bra. Jag tänker mig rostad färskpotatis i ugn. Oxfile som gnids in med en härlig rub. Sparris och sallad. Till det bea och så denna BBQ- sås som jag hittade hos Dansukker:

BBQ-Sås

Jag snöar lätt in som bekant. Randiga klänningar, koppar eller flingsalt. Spelar inte så stor roll. Smaksatt flingsalt är så gott tycker vi här hemma. Chili har gått het länge men nu får den konkurens av nyheten Wild Garlic. Jättegod! Då jag lever efter den som spar hon har (?) principen så har vi alla utom Smoke Falksalts sortimet. Jag har fått för mig att den är lite kärv, men jag kan ha helt fel här :).

Wild Garlic

Dessert må en människa ha också. Tekniskt sett så skulle jag kunna överge all annan dessert och bara äta Chokladfondant resten av mitt liv, men det tror jag inte maken skulle gilla. Så i helgen tänkte jag prova en annan klassiker som man hör om och ser ofta men som jag inte provat göra själv. Tiramisu! Jag hittade detta recept signerat Nigella där det även ingår Baileys. Kan inte bli annat än gott känns det som. [Glutenfria Savoiardikex finns bland annat här]

tiramisu

Och om det mot förmodan skulle finnas lite plats kvar för fika … Ja då blir det denna kladdkaka med daimgrädde på söndag!Imorgon fyller en viss blogg 4 år också, så i helgen tävlar vi. kika förbi vetja!Bild: Egna collage med bilder från ovan länkade företag.

signature

9 comments

  1. Åh, berätta gärna om den glutenfria varianten blev bra! Själv älskar jag att baka och att äta men det måste va glutenfritt så tips emottages tacksamt :o)Själv ska jag prova en Hasselnötsmarrängtårta med lemoncurd och färska hallon från senast Mat & vänner., glutenfri såklart!Ha en fin kväll

  2. Härliga recept. Prova flingsalt smoke det är attans så gott på kött som skall grillas, perfekt när vi går mot den årstiden. Du kanske blir överraskad:).Trevlig valborg!//AnneO

  3. Oj oj oj vad god den Tiramisun såg ut och då gillar jag inte ens Tiramisu. Är det redan födelsedag igen?? Där ser man. Dom här åren går lite fort tycker jag ;)Ha en trevlig valborg!

  4. Hej Det här låter ju hur gott som helst, detta måste jag testa i Valborg.Tack för tipsen.Ha en fin ValborgKarin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *