Ditt & Datt

Påsklovet har varit riktigt härligt detta år. Vi har alla varit friska, vädret har på det hela taget varit riktigt fint. Mamma firades massor på sin födelsedag ?. Cyklar är framtagna och vår plätt på baksidan är nu helt snöfri. Lycka

Påsken är slut 1

Men så kom det ett litet bakslag, det bidde måndag. Och vardag med den. Vi har hunnit tokvända dygnet så imorse var det inga muntra miner vid frukostbordet. Mest gnäll faktiskt ;). Men nu är alla på gott humör igen efter att vi gnuggat sömnen ur ögonen. Den illsöta Hello Kitty äggkoppen är inhandlad hos Coop. Den kom tillsammans med ett stort lila ägg av Kinder typ som inte gick att äta. Men hiva det och ät andra ägg i det istället :). Finns även som Spiderman!

Påsken är över 2

Jag var i baktagen en dag i påsk och skulle smälta lite choklad i mikron. So far so good. Men chokladen som var i form av små chip gick inte att smälta så när jag försökte med de sista 30 sekunderna så blev det riktig rökutveckling och en stank som inte var av denna värld. Hmm … Pino! Mikron har efter flera saneringsförsök nu fått gå vidare och där den en gång stod har hålet fyllts med muffinsformar och kokböcker. Jag är i valet och kvalet, ska vi eller ska vi inte ha en mikro?

Påsken är över 3

Hittade dessa ursöta tedrycker på Citygross i veckan. Jag vet inte om de smakar gott, men de är verkligen illsöta att se på. Förpackningsnörden i mig jublar så klart :). Ca 16 kr/st.En riktigt fin måndag önskar jag er alla!Bild: Helena – En mammas dag.

signature

17 comments

 1. Ajdå råkade ut för en liknande händelse när jag skulle smälta choklad. Det började blixtra o knastra i micron. Fick veta sen att man måste ha dem i ett litet vattenbad när man micrar. Är för lite vätska i chokladen så har man inte vätska med i ett vattenbad så bli effekten likadan som om man lagt in metall i micron.

 2. Johanna: Så söta, smakar de gott också ska jag nog börja köpa med mig dessa istället för blomma när jag har äran att bli bortbjuden. Man får variera sig lite.

  Angela: Hade jag ingen aning om, i vattenbad där också alltså. Jösses! Jag har mikrat annan choklad innan, mest Dark Milk men den funkar klockrent. Mycket bra info, OM jag bestämmer mig för ny mikro blir det vattenbadad choklad i den. Tackar :).

 3. Ja, Coop har verkligen ryckt upp sig när det gäller små prylar – hittade flera fina påskgrejer där, bl.a. så fina “tovade” hönor (finns avbildade på min blogg). Och till i julas tovade hjärtan att dekorera granen eller andra ställen med (MEN vad konstigt det kändes att skriva “jul” och “granen”…)Angående mikro så skulle jag sakna den varenda dag om den inte fanns på sin plats. Vi tinar allt bröd i den direkt från frysen, så det blir lagom ljummet och smakar nybakat – tinar det mesta annat som ska tillagas (jag VET, man kan vara förutseende och lägga fram det på morgonen) – och så sist men inte minst, vi värmer restmat till en udda lunch eller middag. Till detta tillkommer diverse andra saker som just smälta grejer, tillaga äggröra, koka kola, värma glögg m.m. – å, höll på att glömma… min hemlagade glass! Jag “kokar” alltid glass-smeten i mikron! Recept finns också på min blogg… Ha ha ha, känner att jag skulle platsa fint i en reklamfilm för mikrovågsugnar nu!

 4. Man överlever utan micro;) Våran började brinna lite smått när vi poppade popcorn för snart ett år sedan och sedan dess har vi bara varit glada micro-fria människor. Alla nödvändigheter funkar att göra på spisen.

 5. Supersöt äggkopp, en liten flickas dröm kan jag tro. De små drickorna måste jag kolla de är ju så snygga att man kan använda dem som dekoration i köket.Kram!

 6. Det blev väldigt fint där mikron stått iaf, det är ju skäl nog till att vägra mikro som ju egentligen inte är så bra. Vi värmer mest Leas välling där… Vilka fina flaskor, sånt gillar jag!ha en fin dag i vårsolen!

 7. Så söt liten Kitty. Inget vidare att komma tillbaka till vardagens måsten igen när man varit ledig länge, blä… förstår helt!Gillar verkligen vad du gör med ert nya hem, (och gjorde med ert gamla) är så kul att följa! Tack för att du delar med dig! Ha det bäst! Åse

 8. Eva: Visst är det så att Coop och många med dem ryckt upp sig rejät senaste åren, ett måste för dem för att överleva. Och ack så kul för oss som kunder :).Jo, det är helt klart både för och nackdelar med mikro. Jag trodde nog att jag var mindre beroende av den än vad jag visat mig vara. Värst är det nog för Johan dock, som värmer små slattar av kaffe i tid och otid. Blä ;).Mirka: Och där kom en till …. Mikropopcorn … Gulp! Men det ska gå i alla fall för en liten tid för att se om vi verkligen behöver en ny. Jag har tidigare tinat mycket i mikron, och det har ju varit till blandat resultat. Jag tänker mig att det är bättre om jag är ute i tid istället :).Anneli: En dröm det är :). KramCamillasnyahem: Alltid trevligt med kokböcker och muffinsformar, de piggar upp :). Det samma önskar jag dig!Åse: Igår var det tungt vill jag lova, känns bättre idag dock tack och lov! Tack så mycket för snälla ord, de piggar och peppar :).Det samma!Stina: Färgglatt :).Martina: Misstänker att det är lätt att det blir så, man vill ogärna öppna dem :).

 9. Jag håller inte med Fiffi.. :) Köpte först den gröna flaskan för utseendets skull men var tvungen att öppna och smaka och den var supergod (Om man gillar isté vill säga!) och öppnar man den lite försiktigt så kan man ju faktiskt ha dem som dekoration iaf.. :) Ha det gott. //Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *