Påsk x 5

Påsken är ju en kort högtid, en ynka vecka och sedan är den slut. Därför har vi tjuvstartat lite här hemma redan:

Påsk x 1

Maten är det som är svårast med påsken enligt mig. Vi äter sällan traditionellt påskbord då jag som lagar maten inte är så förtjust i den. Men trots att det inte blir någon buffé eller något lamm så vill vi ju äta gott så klart. Jag bläddrar och bläddrar om kvällarna i dessa tidningar. Skriver upp sidnummer och tidning. Snart är jag där :).

Påsk x 2

Påskliljor har vi haft här hemma någon vecka nu, jag gillar dem jättemycket. De är så pigga och sprider en omedelbar känsla av vår. Tyvärr så är jag inte så förtjust i påskliljans doft, men då alternativet är att vara utan dem så vänjer vi oss med doften här hemma istället. Även om den yngre generationen gärna påpekar att det luktar lite sådär här hemma just nu.

Påsk x 3

Påskägget från Indiska köpte jag för någon vecka sedan. Jag ville ha det redan förra året men då var jag inte kvick nog. Fint nog att pryda sin plats året om egentligen. Som ni ser, skåpet är fortfarande påskgult. Mycket passande just nu, Men ny färg väntar. Tror vi kommer att prova en grön nyans. Kaffelatte färgen på väggen blir ett minne blott redan imorgon. Sweet!

Påsk x 4

Astrids minipåskägg i form av kaniner står egentligen framme året om då de bor på min radio i arbetsrummet. Men lyckan är ändå mycket stor när man faktiskt får fylla dem med påskgodis. Att bygga med påskägget från Village kan man okså göra när som helst på året då det står i vitrinskåpet i köket, men det gör hon inte utan väntar snällt tills det blir säsong. Som ni förstår om ni läst om Rut & Svea (de heter så kaninerna) Så håller de ihop än. Astrid hade inte ? att dela på dem.

Påsk x 5

Nu är det bara påskriset och något att ställa det i som fattas. Vi hade en så fin vas tidigare men den gick sönder i flytten tyvärr. Idag ska jag kika efter en ny samt att jag ska försöka hitta körsbärsris istället för vanligt ris då jag är allergisk. Det funkar ju med vanligt ris också om man inte ställer det i vatten. Men rosa blommor tillsammans med de söta äggen som jag tror kommer från favoriten Lisbeth Dahl, det skulle bli som en dröm det :).En riktigt fin helg önskar jag er alla!?Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

11 comments

  1. Astrids påskägg var mysiga! Jag börjar känna mig lite stressad över påsken så jag stuntar nog i den helt enkelt… Gör det lätt för mig och bjuder in mig och familjen på mat hos någon villig släkting. Hm… hoppas bara att dom inte tänkt göra det samma…

  2. Sarah: Ja de är söta, går inte i så mycket godis i dem dock. På gott och ont. Jag skulle absolut kunna hoppa påsken om det inte vore för dottern. Hon är beredd på påsk och så må det bli. Jag håller en tummer för att din släkt inte tänkt det samma ;).

  3. Så fina bilder du tar – otroligt inspirerande! Och du, det blev en beställning med bland annat rosa tyll till lilla prinsessan. Tack dig än en gång för en ögonöppnare av bästa slag. Så mycket fint, dessutom till bra pris och lovande kvalitet. Tack!Kramen!

  4. Vad härligt det såg ut med alla tidningar! Jag älskar den stunden innan man satt klorna i tidningen och öppnat den. En skön helg önskar jag dig!Kram Emma

  5. Hos oss är det viktigt med skattjakt efter godisägg. Påskmaten kommer långt ner på listan eftersom vi mest bara är ute under påskhelgen. Så korvgrillning dominerar…

  6. hihi… brukar också sitta och botanisera i tidningarna om “vad vi ska äta” på högtiden:) i år överlämnar jag dock påskmaten till mor och svärmor… Jag var så duktig i julas och planerade att jag vill ha en pause i påsk ;)KRam pernilla

  7. Härliga bilder :)Men målade ni aldrig skåpet vitt? *förvirrad* Har för mig att du visade bilder av ett vitt skåp som ni tapetserade inuti eller hade ni kanske två likadana skåp?

  8. Lina: Tusen Tack för fina ord, de gör mig mycket glad :).Visst är kläderna ljuvliga, vi väntar och längtar här hemma också. Åhh, lyllos liten tjej hos dig som får finaste tyll. Här hemma fick det bli en bästlling utan, Men det blir fint ändå. Jag är säker på det :).Kram KramAnneli: Tusen Tack :).Kram KramEmma B: Visst är det, ibland brukar jag lägga dem på hög tills jag får riktigt bra med tid. Då hugger jag in på tidning efter tidning. Lycka i det lilla :).En fin vecka önskar jag dig!Kram KramHomeRiver: Skattjakt är viktigt här hem med, uj uj så det väntas. Ang maten så är det förvisso alltid trevligt med lite finare mat, men grillad korv är inte fy skam det inte :).Pernilla: Jag slet inte så hårt i julas då det kom till maten så jag ska köra lite hårdare i påsk istället. Planeringen hur tricky den än må vara är mycket trevlig i sig :).Kram KramSofia: Du har så rätt visst har vi ett skåp till som vi redan målat vitt. Det står i Astrids rum och fungerar som dockskåp. Vi gillade skåpet så mycket att vi köpte ett till när vi flyttade och detta planerar vi måla grönt efter påsk ;).

  9. Gud vad jag önskar att kunde fâr kôpa alla dessa svensk Mat Tidningarhâr i Frankrike , har lânge fatt dem men kompisar har glômt min kârlek for det …Garance

  10. Garance: Då jag bodde i Spaninen var det just svenska mat tidningar som jag saknade mest ( ja förutom mamma, pappa och vänner då …). Det är helt klart något speciellt med dem, de osar sverige i varje ord och bild. Du får påminna dina vänner så du får några nya nummer att bläddra i :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *