Ordning & Reda

Återvinna bör man annars blir dottern mycket arg. De har fått lära sig i skolan hur man hanterar avfall och hur man är snäll mot jorden genom att tex stänga av vattnet när man borstar tänderna. Eller att man kan korta ner tiden torktumlaren går med hjälp av bollar. Vi har kommit hyfsat i ordnig här hemma nu, var sak har sin plats. Men någon direkt plats för återvinning har vi inte. Och det skämms jag en smula att säga, men jag har proriterat bort det även denna gång. Men då Astrid tack och lov är så medveten så ska vi nu få till en liten återvinnigsstation. Då det fungerar så bra med enkla medel att genomföra detta projekt så börjar vi där, men jag sneglar Hit:

Ordning & Reda

1: Tunnan Knodd har Astrid för allt papperspill som det blir i hennes rum. Lätt att bara ta med sig tunnan till återvinningen och tömma. Vi borde ha en till för tidningar och papper i hallen.2: Denna lilla praktiska tub har jag spanat på ett längre tag. Tidigare avstod jag eftersom Johan och alla hans milarder sladdar trängdes med mina få i arbetsrummet. Nu är det nya tider och vi har var sitt skrivbord. Lycka! Nu ska här samlas och så en enda knapp av och på för alla sladdar. Som alla andra redan gör med andra ord :).3: Denna tub för gamla lampor är jag mycket nära att inhandla. Enkel, snygg & praktisk.4: Här har vi bollarna som Astrid tipsade om, dessa bollar bloggade jag om för några år sedan men köpte aldrig några då. De sägs korta ner tvättiden med ca 25 %. De finns att köpa på tex Claes Ohlsson och så här.5: Denna Signum laddningsstation står uppskriven på min Ikealista, både iPhonen & ipoden kommer spinna som nöjda katter.  6: Med denna brandsläckare förenar man nytta med nöje. Det finns flera vita på marknaden, men denna från Rusta har det bästa priset. 499 :-. (handlar ju mer om säkerhet, men får hänga med här också)7: Battery Box, snygg nog att stå framme i väntan på använda batterier. ?Bild: Eget collage med bilder från ovan länkade företag.

signature

8 comments

  1. Jag har exakt samma problem – var får man plats med all återvinning? Och ju mer man börjar återvinna ju duktigare blir man, och högarna bara växer. Tack för bra tips!//Jenny

  2. Sladdumpen finns på Smarta saker också, till ett billigare pris med mönster. Skulle passa fint i vardagsrummet istället för ormboet som vi har där. Är lite billigare också än hunden som jag länge velat ha…

  3. Klockren batteribox! Har redan beställt en :-)…och så kunde jag inte låta bli de söta MOMIJI dockorna – det fick bli en Pixie som födelsedagspresent till en vän :-)TACK för dina välutvalda tips – stilfulla ting fint presenterat :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *