Vintage ?

Det är fredag och solen skiner som aldrig förr. Härligt! Idag står det utvecklingsamtal och storhandling på agendan. I helgen bli det kompislek och kalas för Astrid, Johan & jag får haka på vi bara :). Som utlovat (fast lite senare än tänkt) lite detaljer från sovrummet.

Smycken 1

De flesta detaljerna i sovrummet är gamla favoriter. Den lilla sliverbrickan är fyndat på loppis för något år sedan och de små parfymflaskorna har jag fått av min mamma. Vissa av dessa dofter använde jag i min ungdom minsann :). Dofter som Lou Lou, Anais Anais samt Trésor. Jag tycker mycket om blandingen av flaskorna i olika former och färger. Flaskan utan kork är fortfarande i bruk, Estée Lauder Pleasures som är en favorit.

Smycken 2

På byrån står även två “askar” i glas. Denna är Astrids favorit, hon kan flytta runt hårspännena precis hur många gånger som helst har det visat sig. De två längst fram är från Lisbeth Dahl har jag för mig, de andra är inköpta på CityGross. (ser ut som jag får ta och damma lite idag … host)

Smycken 3

Denna ask är min favorit då jag är smått galen i klockor. Här ser vi 4 st ur samlingen. En liten att sätta på fingret, den har rosa urtavla och är inhandlad i Spanien för ca 12 år sedan. Går lika bra idag som då otroligt nog. En Esprit med blå urtavla. En otroligt blingig Hello Kitty historia och så favoriten just nu, den vita från Jet Set som jag fick av Johan i julklapp.

Smycken 4

På fönsterbrädan står mitt lilla skrin som inehåller ringar. Detta skrin köpte jag samma dag som vi vann budgivningen på radhuset. Det fyndades på loppis för resonabla 25 :-. Otroligt fint är det, jag är mycket rädd om det. Så barnhänder och klättrande katter undanbedes vänligt men bestämt :).

Smycken 5

I smyckesträdet hänger detta fina berlockarmband med texten – För varje hjärtslag. Armbandet är designat av Caroline Lijeblad för Hjärt & Lungfondens Go Red – Kampanj. Rädda kvinnohjärtat – Go Red pågår under mars månad. Här hittar ni info om de olika produkterna och var de säljs. Fina gåbortpresenter istället för choklad eller blomma. Armbandet kostar 79 :- och säljs band annat hos KappAhl & Twilfit. Vackert.En riktigt fin helg önskar jag er alla!?Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

18 comments

  1. Vilka fina bilder! Och där fick jag två mycket fina tips av dig – klockan från Jet set och armbandet av Liljeblad står nu på min önskelista! Riktigt fina!Trevlig helg till dig med!

  2. Vilka fina bilder du bjuder på. Fint var det med parfymflaskorna, jag kanske inte ska slänga dem när dom är slut utan pynta med dem istället =). Berlockarmanden är ju superfina!Hoppas du får en fin fredag!Anna

  3. Fina bilder! Det blev ett vingslag från ungdomen med bilden av parfymflaskorna. Även jag gillade Lou Lou och Anais Anais och har sparat en del gamla favoriter bland flaskorna bara för att ibland kunna dofta och minnas.Trevlig helg!Kram Lotta

  4. Mycket vackrare än så blir det inte. Jag tror bestämt att jag också ska samla parfymerna på bricka istället för som nu i toaskåpet. Jag har förvisso läst att de ska stå mörkt, men då jag använder dem så ofta tar de ju ändå slut.Då var det bara en silverbricka som saknas… :)Det där skrinet av pressglas – du, sicket fynd! Lägg på en nolla och jag hade ändå köpt det. Men jag antar att det inte är till salu nu?! :)Så du menar att man måste damma i sovrummet? Hm, då får jag ta mig en funderare över den där parfymsamlingen då…Kram!

  5. Jag har aldrig sett det förr, men igår när vi var till min svärfar för lite kaffe och tårta (han fyllde år just då svärmor och vår lilla åkte iväg till Stockholm…) såg jag att svärmor förvarar glittriga hårnårlar i just ett sånt där pressglas-skrin. På pricken som ditt. Undrar om hon skulle sakna det… :)Nä, men allvarligt talat – hur stor är chansen efter att jag har läst ditt inlägg och allt, men främst – hur i hela världen kan jag ha missat det?!Var bara tvungen att berätta för dig.Kram

  6. Hej! Vilken fin blogg du har! :) Hade vägarna förbi och tänkte att jag måste lämna en kommentar.Vill tipsa om min nya sida! babyboots.blogg.se där jag säljer uggs liknande boots till bebisar i åldern 0 – 2 år, rekommendera gärna sidan till dina nära och kära!Hälsningar Emma GunnarssonPS: Snart kommer det att komma in vårnyheter! :) DS:

  7. Alla: Tusen Tack för alla fina kommentarer. Visst är det roligt när ting från förr får en central plats igen mixat med nytt. En härlig kombo blir det. Om man har haft dessa parfymer på sig i sin ungdom, visst minns man hur de doftar än :).Kram?Lina: Nej då inte dammar jag i sovrummet inte …. Uppenbarligen, men man borde :). Vilket sammanträffande att du såg skrinet hemma hos svärmor :). Skrinet är så fint, det kanske inte är så snällt att ta skrinet och springa. Men önska dig det i present kan du ju göra. Det är till stor glädje, jag lovar :).Kram

  8. http://www.coachoutletpursesr.com/ coach bags outlethttp://www.coachfactorybagsc.net/ coach factory outlethttp://www.coachfactorystoresr.com/ coach factory outlethttp://www.outletsmall.org/ coach outlethttp://www.bagsoutletfan.net/ coach outlet storehttp://www.teccoach.com/ coach factory outlethttp://www.coachoutletpursesr.com/coach-hot-sale-c-86.html coach outlet onlinehttp://www.coachoutletstoreonline6u.org/ coach outlet onlinehttp://www.coachoutletonlinelover.org/ http://www.coachoutletonlinelover.org

  9. Birgitta: Så är det ju med shopping online. Oftast blir det bra, men ibland inte alls. Man får prova och känna hemma och fungerar det inte, då gär det inte det. Jag har ju såklart inte heller sett alla de produkter som jag tar med i mina collage, men inspirationen är fri :)

  10. De flesta detaljerna i sovrummet är gamla favoriter. Den lilla sliverbrickan är fyndat på loppis för något år sedan och de små parfymflaskorna har jag fått av min mamma. Vissa av dessa dofter använde jag i min ungdom minsann :). Dofter som Lou Lou, Anais Anais samt Trésor. Jag tycker mycket om blandingen av flaskorna i olika former och färger. Flaskan utan kork är fortfarande i bruk, Estée Lauder Pleasures som är en favorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *