Weekend

I lördags hade vi besök av stora kusinerna här hemma, mycket mysigt tyckte vi hela familjen. Vi bjöd på kycklinggryta med färsk annanas och till efterätt favoriten Glass med olika tillbehör. Denna gång var det hackade nötter, något som liknar daimkulor, krossade polkagrisar och så en UNDERBAR chokladfudgesås på det. Himmel! Jag har skrivit ner receptet Här för hugade spekulanter :). Såsen som blev över avnjöt vi tillsammans med lite jordgubbar samt annanasen som blev över. En smak av sommar i januari.

En smula vår 1

För någon vecka sedan plockade jag mycket motvilligt bort julens snöglober, nu är de inte lika juliga på plats för den som vill skaka loss vid middagsbordet. De är mycket uppskattade av barn (stora som små) som kommer på besök. Ett litet tips passar jag på att slänga med här också, ni ser den silverfärgade formen som sitter på ljusen. De är urbra att på att fånga upp rinnande stearin samt att få ljuset att sitta stadigare i ljustaken. Det finns speciella formar till detta, men hittar man inte dessa så går det utmärkt med de lite högre som man har till is-choklad eller knäck. Fynda billigt nu innan butikerna plockar bort dem.

En smula vår 2

Lite mer vårigt har det även blivit på vardagsrumsbordet. En härlig tid då ljus känns lika självklart som vårlökar . Om det bara blir någon grad varmare ute nu och slutar snöa, Ja då är det snudd på perfekt :).

En smula vår 3

Astrid nobbar numer tofflor blankt, det ska vara ballerina skorna med paljetter som hon fick i julklapp. Hon har dem lika gärna till klänning som till pyamas, hon lever helt efter principen att med lite bling och glitter så blir livet så mycket häfftigare. Hon har så rätt :).

En smula vår 4

Tusen Tack för Alla fina kommentarer jag fått i helgen. Jag ska svara på dem och era mejl ikväll, ska bara baka med Astrid först och hjälpa morfar som är här och skruvar :).?Fotografi: Helena – En mammas dag 

signature

17 comments

  1. Håller stenhårt med att lite bling förgyller tillvaron! Men jag tror att folk skulle titta lite konstigt på mig om jag anammade samma still som Astrid här på jobbet. Men det är klart, det kanske det är värt!

  2. Vilken härlig efterrätt, precis vad man behöver i januari :) Har för mig att jag såg en bild på tapeter med gröna blad på din blogg. Jag fastade för den och nu är det dags för tapetsering här hemma. Vill du hjälpa mig med namn och märke så vore det jättesnällt! Hälsningar Anna

  3. Hej Du har en sådan varm, mysig stämning på din blogg! Tack för allt du bjuder på! Nu är jag extra nyfiken på de fina ljusstakarna (i betong?) på bild 2. Var hittar man dem (den långa och den korta). Webb butik? Stort Tack! Pernilla

  4. Åh, den såsen måste jag testa! Annars är en favorit att koka ihop detta:0,5 dl socker0,5 dl grädde2 msk kakao2 msk smält smör2 msk kakaoLinda

  5. Jag läste fel och tyckte det stod “… som är här och skurar”…Som det kan bli ibland. :)Gillar dina vårigt inspirerande bilder. Mycket.Och krukorna är såå fina!!Kram idag!

  6. Hon har så rätt, Astrid! Och appropå goda tillbehör och att göra sin egen efterrätt såg jag ett program med Jamie Oliver runt jul. Han gjorde en chokladtryffel i en skål, och sedan små skålar som alla kunde rulla sin tryffel i. Nu kommer jag inte riktigt ihåg hur han gjorde, så det kan vara uppblandat med mina egna idéer ;-) Men i skålarna kan man ju ha liknande som ni hade till glassen, och så får alla sina tryfflar som de vill. :-)

  7. Mrs. S: Go for it :).Sofia: Där illsöta, vill ha fler .. så klart :).Linruz: Givetvis ska hon det :).KramAnna: Kan det vara detta inlägg du tänkte på?http://www.enmammasdag.com/helena/?p=1935Har tyvärr inte mer information än så om tapeterna. Lycka till med rust!Pernilla: Tusen Tack så glad jag blir :).Ljustakarna har jag köpt i favoritbutiken Uthuset i stan här i Gävle. Den i betong är gjord av Tove Adman och den kan man köpa här:http://www.designonline.se/Products/sek1/Trademark/Tove Adman/5102/BetongljusstakeDen lilla vet jag tyvärr inte var man kan hitta på webben, men hör med Helena på http://uthuset.com/ så hjälper hon dig säkert. Lycka till!Linda: Måste jag prova, Tack så mycket :).Lina: Det händer mig lite allt som oftast det där, Men Oj hinner jag tänka och så läser jag det igen och det står något helt annat :).Tack så mycket, krukorna är efter min farmor och är mig mycket kära.KramKramJohanna: Så hon har :). Men vilken bra idé, om det var din eller Jamies spelar mindre roll. Den måste testas! Man Tackar :).

  8. Tack :) Det var inte dem jag tänkte på, det var en bild där även en lamino var med om jag inte minns fel..??

  9. hemmabloggaren: Härligt :).Anna: Ajdå, vilken kan det vara då tro? Det finns ett sökfält på första sidan, skriv Tapet där så kommer alla inlägg jag skrivit med ordet tapet upp.Lycka till igen då :).Jessica Lindgren: Boken ser ut att vara översatt rakt av från engelska så jag misstänker att de menar att chokladen ska vara endast choklad, den ska inte vara fylld med tex mint eller dyl. Jag använde Dark Milk från Marabou och den passade perfekt här då den är både ljus och mörk i kombo.

  10. Vilka härliga vårbilder du visar! Det är alltid så roligt att besöka din blogg, efter en titt hos dig är jag alltid inspirerad att börja greja med något. :)Ha det bra!//Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *