Tapet & Blommor

Det här med tapeter är ju både kul och himla drygt på en och samma gång. Jag försöker skaffa mig ett hum om vad det är jag letar så jag åtminstonde kommer till affären med en färg bestämd. Denna gång är det sovrummet som gäller. Inte för att jag är klar med att välja de övriga, men det blev lite omvänd ordning och förseningar. Ska inte tråka ut er med detaljer, men det är sovrummet som Is da Room just nu :).Jag tänker mig ljusa väggar samt en fondvägg som drar i grönt. Golvet idag är nåtat, typ teak. Så även här är det ett ganska mörkt golv, rummet är i och för sig ganska stort och det finns stora fönster. Men det behövs ljusas upp. Dessa 4 är paletten just nu, om vi slutar här det återstår att se :).

Tapeter i skala: Grön

1. Designers Guild, Chantrey från Arundale collectionen. Spontant både Ja & Nej, kluven.2. Jane Churchill, Asbrook weaves. Förvisso ingen tapet utan ett tyg, men ett riktigt snyggt sådant. Man skulle kunna sätta upp tyget på en ram och sätta ovanför sängen. Göra två att växla mellan, ja ni hajar.3. Farrow & Ball, Melrose – Greens. Jodå, kan tänkas. Absolut.4. Cole & Son, Dovedale – A collections of flowers. Denna är en favorit sedan tidigare, det ska bli roligt att hålla upp den mot spegeln i butiken och ta reda på OM den blir så där rörig som jag är rädd för. Hoppas inte.

Fint arrangerade blommor

Någonting annat som jag måste ta tag i denna vecka är blommor till hemmet. När nu julens alla blommor är borta så ser det förfärligt tomt ut. Planen var att köpa nya redan i helgen som var, men de såg så sorgliga ut att jag bestämde mig att invänta ny leverans istället. Jag skulle vilja göra ett arrangemang som på den fina bilden från tidningen Femina. Jag gillar den ruffa zinklådan tillsammans med de sköra blommorna. En ack så vacker kontrast. Blommorna heter ” Bridal Crown” och är bukettnarcisser enligt bildtexten, Lovely!Bilder: Egna collage med bilder från ovan länkade företag.

signature

17 comments

 1. Minks: Men du har helt klart rätt, Grönt ÄR skönt. Jag är lite nyfrälst i den gröna färgskalan. Jane C tyget är lovely, må kolla upp priset på det.

 2. Vet inte om jag skrivit här förut men jag har LÄNGE följt din blogg… Oups fönstertittare… :) Din blogg har varit och är i högsta grad en super inspiration för mig! Kul med flytten och nya planer… Jag gillade helt klart Jane Churchill, grönt är en lugn och skön färg att ha i ett sovrum gillade ideen med att kunna skifta när man “blir” blå helt plötsligt!Ha det bäst! Åse

 3. ..svårt val alla har sin tjusning å vilken ni än väljer så blir det nog väldigt fint min favorit är dock Designers är nämligen väldigt beige MEN Jane C är väldans lugn och harmonisk sååå det är ett svårt val helt klart. Zinkisarna på bilden är här hemma täckta med snö men det blir nog till att gräva fram dem för det här var en väldigt fin skir och ruff kombination. Det är härligt att titta in hos dig, som vanligt är det lugn och inspiration som du ger, TACK!Ha en fin dag.

 4. …det jag menar är att Designers Guilds tapeten drar mer åt det beiga och jag gillar denna färg skarpt i min beiga värld blir det “lagom” grönt med detta val….. Skrev lite galet och oförståeligt tror jag. Ha en fortsatt bra dag.

 5. Jag gillar den beiga tapeten väldigt mycket. En fråga bara – det låter som att det är du som bestämmer hur det ska se ut hemma, är det så? Min man skulle få “krupp” om jag föreslog storblommiga tapeter i sovrummet eller hemska tanke medaljongmönster…Är det bara vi som har svårt att komma överens!?kram Carina

 6. Åse: Så roligt att du skriver en rad, sånt uppskattas :). Jag ser mycket fördelar med att man kan variera sig, smatidigt som det skulle ge ett helt annat och kanske lite mer samlat intryck om hela väggen hade tapet. Lite att fundera kring fortfarande således ;).

  Det samma!

  Nilla: Visst är de pampiga!

  Anne O: Jag är med, mina tankar har gjort lite samma loop just då den är mer lagom i färgen. Jag är lite rädd för att en färg ska ta över rummet, Men å andra sidan så är de väl dax att sätta lite färg på väggarna här hemma också :). Tack för fina ord och klokt resonemang!

  En finfin tisdag önskar jag dig!

  FinaCarina: Ja du, jag tror att det är vi båda som inreder faktiskt. Mest mina idéer förstås, men Johan har oftast en åsikt. Jag genomför inga projekt här hemma som han säger nej till, eller som jag vet att han inte skulle gilla. Sen är inredning viktigare för mig då jag ser det mer som en hobby, det är det ju inte för honom så klart. Vi har även turen att dra åt samma stil så det är sällan det skär sig, det var den där Tolixen då :).

  Ang tapeterna så gillar han dem alla tre, och tyget också. Tack och lov, hans urval är dock lite simplare än mitt. Välj ut några favoriter och välj den billigaste ;).

  Kram

 7. Anna – Karin: Jag är mycket sugen på en eller två lådor också, problemet tycks dock vara att hitta dem denna årstid. Men nu när jag vet att de är bra ska jag fortsätta leta :).

 8. Hejhej, min favorit är nog i det här fallet samma som din, den sista med fåglarna! Jag har också precis målat om sovrummet så nu går det i en färg som hos flugger heter Tropikregn. Lite turkos-aktig färg som ändras beroende på ljuset. =)

 9. Maria: Hej Hej :). Den är jättefin, i alla fall på bild. Tyvärr fanns den inte inne i butiken, någon hade lånat hem den boken. Jag får prova igen, är så nyfiken som sagt. Låter härligt med Turkos, är inte för inte den blev årets färg :).

 10. Tack för en underbart vacker och välskriven blogg! Känner mig alltid så harmonisk när jag är här.Har tilldelat dig en bloggaward. Surfa in till mig och ta för dig. :-)

 11. Talesättet “Grönt är skönt” är något som man ska ta fasta på. Det är en lugnande färg. Jag gillar de båda gröna varianterna. Det är ändå ganska praktiskt att ha ett tyg så kan man byta när man känner för det.Blommor ja, det blir så tomt efter jul och nyår när man kastar ut alla “eterneller”. Det behövs verkligen fyllas på och narcisser i alla former är fantastiska blommor. Det är till och plocka fram zinkbaljorna igen.Ha en bra dag! Jag ska vara hemma med sjukt barn.//Carina

 12. Jag har faktiskt sett Farrow & Ball uppsatt och den är jättefin. Den ger ett fräscht intryck samtidigt som den ger värme. Jag röstar helt klart på den eller Cole & Son tapeten. Ha en fin dag!

 13. Irina: Tusen Tack så glad jag blir ?.

  En Glimt av Mitt Liv: Jag läste om en studie idag där de kommit fram till att på de sjukhus där de målat väggarna i en grön ton har de gladare patienter som piggat på sig snabbare. Pga den lugnande väggfärgen tror man då. Grönt får det bli :).

  Jag hade bara trasiga zinkbaljor och dyl så de slängdes när vi flyttade. Nu ska jag satsa på lite tjockare som på bilden. Om de bara vill dyka upp i butik någpn gång!

  Hoppas den lilla piggar på sig snabbt igen!

  Erika: Har du, så glad jag blir. Det är ju precis så jag vill ha det, fräscht och varmt. Nu blev jag otroligt peppad :).

  Det samma önskar jag dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *