I stort & smått

Lev idag!

Nu känns det fint och tryggt. Astrid sjunger och klappar om sina katter. Snart blir det popcorn och Let´s Dance. Men tidigare var det jobbigt. Jobbigt för dottern som ville förstå vad som hänt på Haiti. Jobbigt för mamman som ville förklara men samtidigt skydda. Vi skänkte en slant Till läkare utan gränser med hopp om att det kan hjälpa i det lilla. Vi har pratat och försökt förstå. Men varför små barn drabbas, det kan vi inte förstå. Live Today.Astrid: Det är nog extra festligt i himlen ikväll, tror du inte det mamma?Krama varandra lite extra idag ?Fortografi: Helena – En mammas dag.

signature

10 comments

  1. Fina Astrid har som vanligt så rätt i sin kommentar. Barn är underbara och det är verkligen underbart när man får lyssna på deras funderingar kring stora och små händelser både såna som den här ofattbara hemska och kring små vardagliga ting. Ha en fin helg.

  2. Tänkvärda ord från dottern din! Måste fråga, så snygg LIVE TODAY skylten är, vart kan man köpa en sådan?Kram

  3. mm, svårt även för vuxna att förstå. Jag kan inte läsa tidningen för att jag börjar gråta. Tänker hela tiden att jag ska skänka pengar men vet inte vart.Mer världslig kommentar: jag fastnade också för skylten, den var ju suverän. Undrar också vart man kan få tag på en sådan./Ylva

  4. Anne O: Hon är fin den lilla, så mycket sorg som rymmdes i det hjärtat för en stund. Att barn oftast inte grubblar är en annan egenskap jag älskar med dem, när saker och ting fått ett givet slut/svar. Ja då är det frid för dem. Fint tycker jag.En riktigt fin helg önskar jag även dig!Emma Lundbladh & Ylva: Ja, det är otroligt sorgligt detta. Och mycket svårt att ta på här hemma i trygga Sverige. Både för stora och små.Skylten har jag gjort själv genom att köpa en dörrskylt och bokstäver på Järnia. Dekorativt och mycket enkel att variera dessutom :).De finns också att köpa här:http://www.byggfabriken.com/sortiment/skyltar/namnskyltar/Kram

  5. Kan förstå att det är lite knivigt att förklara något så hemskt. Kan tycka att det är svårt att förstå själv. Håller med om att det vi kan göra är att bidra med pengar, har gjort det jag med.Kram Cin.

  6. Cin: Detta var första gången hon själv frågat om en enskild händelse på detta vis. Som vuxen vill man förklara utan att oroa och det var ursvårt kännde jag. Men i och med att vi aktivt gjorde något tillsammans för att hjälpa så tror jag det kändes ok för henne till slut. Jag hoppas det i alla fall. Att skänka lite pengar känns nödvändigt på så många sätt just nu.KramYlva: Det var så lite :).Therese Turesson: Nej, just nu känns det mycket orättvst på många håll. Så sorligt är det. Astrids förhoppning är ett barns oskyldiga sätt att se på det inträffade, fint så tycker jag. En viss tröst skänker det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *