Vi kan baka Vi!

Rulltårta med Daimfyllning.Igår bakade vi bullar och idag blir det rulltårta, tur att lovet bara håller i sig en vecka denna gång :). Bullbaket igår blev mycket lyckat, vi provade oss på glutenfria bullar för första gången. De jag köpt i butik har smakat urtrist och haft konsistens som en gummiboll – typ. Dessa smakade ljuvligt tyckte hela familjen. Receptet på bullarna hittar du här!Idag ska vi göra denna snabba rulltårtan med Daimfyllning igen. Förra gången vi gjorde den blev Astrid rosa om kinderna av lycka när hon smakade. Prova ni med!Rulltårta med Daimfyllning3 stora ägg2 1/2 dl Dansukker Råsocker Flor2 dl vetemjöl1 msk kakao2 tsk bakpulverRörsocker Strö till den färdiga kakanFyllning100 g (1 påse) Daimkulor200 g Philadelphia cheese naturell, gärna light1 dl Dansukker Råsocker Flor1 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll ut smeten på en långpanna med smort och mjölat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter. Strö rörsocker över kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Dra av papperet från kakan.Krossa daimkulorna lätt. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bred fyllningen över kakan och rulla samman.[Vi gjorde dock denna botten då den är glutenfri och fyllde den sedan med Daimfyllningen]Vi kan baka Vi som dottern säger :). Bild: Eget collage med bild och recept från dansukker.com.

signature

6 comments

  1. Tack för receptet. Det ser gott ut, och jag hoppas att det är det för jag har nyss gjort en :-)Tyvärr glömde jag vaniljsockret…. men jag hoppas att den går att äta ändå./Jennie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *