Hemma hos Melker Andersson

Hemma hos MelkerDesto kallare det blir ute, desto hungrigare blir jag. I alla fall mer sugen på att laga mat. Det är roligare att planera veckans middagar och det är nu som mina kokböcker bläddras som mest. En kokobok som jag inte har men som jag bläddrat i är Hemma hos Melker Andersson. Ni vet han som är lite av sveriges svar på Jamie Oliver. Han ryter ju som värsta lejonet nu i Matakuten och det gillar vi. Andra likheter är den enkla matlagningen, det ska gå snabbt och smidigt samt bygga på rårvara. I Expressen för ett tag sedan bjöds det både på intervju om nya boken samt 3 finfina recept ur den. Korven är ett snäpp högre än den vanliga med ketchup som jag vägrat så länge. Falukorv i ugn på Melkers sätt, Absolut!I tidningsartikeln får vi också 10 kökstips:Fem saker att ha i köket:1.Skärbräda i trä. Bort med all plast! [Här får jag bättra mig]2.Stor ho.Så man kan ösa ner massor på en gång. [Får snart]3.Vassa eggar. Vassa knivar, klassiskt, men ändå. [Bör vässa mina]4.Bänkytor. Stora, så man kan bre ut sig ordentligt. [Snart så]5.Glatt humör. För att matlagning ska vara kul måste man vara glad. [?]Fem bra råvaror att ha hemma:1.Lök [Instämmer]2.Krossade tomater [Fryst majs]3.Köttfärs (fryst) [Instämmer]4.Råris/pasta [Ris/pasta]5.Ägg [Ett måste i kylen]Jag gillar denna kokbok mycket. Den känns hanterlig, det är inte bara vackra bilder att inspieras av. Jag blir dessutom rätt övertygad om att jag kan laga efter dessa recept också, en kombo som allt för sällan enas. Hoppas hoppas att jag hittar denna under granen i år :).Nyfikna kan tjuvläsa lite här!Bild: Eget collage med bilder från adlibris.com.

signature

4 comments

  1. lillstrumpa: Mycket trevlig kokbok, en keeper. Lyllos som kunde bocka av 10/10, om ca 1,5 mån är jag i kapp :).

    Hoppas hoppas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *